Discutii privind procedura civila
-
kinga
e locuinta noua. Primaria stabileste valoarea de impozitare.
cam 75 lei/mp la care se adauga taxe suplimentare in functie de zona in care este casa.
Notarul lucreaza cu valoarea de impozitare.

-
bugsy_io
Inca nu a evoluat nimeni incercam sa trecem pe minim. Pt autorizatie s-a trecut doar 115.000 lei sper sa trecem tot atat.
Kinga esti sigura de cei 75 lei/mp? E extrem de putin fie orice zona. E o zona marginasa.
-
agenda
uite ma gandeam acum (am inteles ca nu ai facut receptie finala) si daca s-ar rezolva totul prin actele de construire....nu stiu exact ce ai facut acolo dar daca poate cumva sa modifici autorizatia si cumva sa reiasa cine are cat de acolo si din proiect poate atunci se poate evita...sincer nu stiu sa iti spun daca da sau nu...doar o idee....
intreaba la cf, arhitectul si la primarie ..nu stiu daca este bine sa intrebi notarul pt ca interesul sau material l-ar putea impiedica sa iti dea raspunsul corect
-
kinga
bugsy_io wrote:
Kinga esti sigura de cei 75 lei/mp? E extrem de putin fie orice zona. E o zona marginasa.
75 lei noi... adica 750.000 lei vechi

-
agenda
sa se rezolve direct din cadastru...

scuze ca tot dau idei dar ma ENERVEAZA! trebuie sa eviti cumva partajul.
daca raspunsul este pozitiv sa anunti si aici

-
kinga
de documentatie cadastrala nu prea poate sa scapa...
poate scapa de taxele notarile...
ca doar s-a inventat donatia...
iar la donatie, valoarea imobilului este cel declarat de parti... taxele sunt mici...

mult mai mici decat la vanzare, nu are impozit, etccc
-
agenda
da dar ce sa doneze?...dar eu ziceam sasi intabuleze fiecare in exclusivitate pe al lui apartament direct din doc. cadastrala...si atunci nu mai este nevoie de partaj......
-
kinga
s-a facut o mare greseala...
AC este doar pe un proprietar
Daca avea Ac pe doi mai mergea.....
dar asa toata documentatia cadastrala se intocmeste pe titlurarul AC
-
agenda
pai si ce nu exista posibilitatea de rectificare sau ceva??????????
orice....

-
kinga
nup
toate actele sunt vizate pentru neschimbare.
Daca initial nu s-a intocmit bine documentatia cu 2 apartamente distincte, 2 proprietari, etc.... acum e prea tarziu... ce poate sa faca,
pe perioada executarii lucrarilor, cu decizie de santier se poate modifica doar modalitatea de executie.. schimbari mici care sa nu afecteze structura de rezistenta... a schimba acum intreaga documentatie... nu accepta cei de la primarie in mod cert
-
agenda
aha.....
totusi proiectul este pe doi...deci constructia apartine la doi...nu????????? desi autorizatia este pe unul....
ok deci sunt in indiviziune cu privire la constructie si trebuie partaj....
nu am inteles chestia cu donatia insa
din moment ce sunt doi proprietari atunci ce sa doneze....sau este unul?
gata cred ca am luat chestia asta prea personal....

-
kinga
imobilul trebuie partajat...
notarul a spus ca echivaleaza cu o veritabila vanzare .. si ca va calcula taxe de la vanzare ..
pentru a evita asta ... am propus donatia..
acum chestia este discutabila cu proiectul... nu stiu daca proiectul era pe 2 proprietari, terenul 2 proprietari.. de ce pisici apare pa AC doar un titluar...
de ce a trebuit sa dea declaratii la notar... eu zac totusi ca ceva era busit la proiect...
-
bugsy_io
Il sun azi iarasi pe notar (e prieten de familie) si sincer nu are nevoie de banii mei. Mi-a zis ca uniunea notarilor a depus un proiect in care sa reduca sau sa scoata taxa pentru scoatere din indiviziune. Sa vedem cand si daca se va aproba. Ma gandesc daca as putea sa trec casa pe numele meu apoi un cadastrist sa imi faca acte pe apartamente si sa ii donez tatalui meu 1/2 din casa (adica un apartament). De la primarie imi spunea ca pot sa trec casa pe numele meu. Esti sigura ca donatia nu se plateste ca eu stiu altfel (parca e mai putin cam 70% din suma). Terenul este coproprietate 1/2 la fiecare. Cei 75 lei/mp de care ziceai am inteles ca sunt ron dar e extrem de putin. Sa zicem 75*210mp(suprafata utila)= 15750 adica doar 157,5 milioane vechi si arhitecta a trecut ca sa nu bata la ochi 115.000 lei(vroia sa treaca 150.000lei), adica 1 miliard si 150 de milioane.
-
kinga
dar este scutit de impozit... scuze, poate ca nu m- am exprimat bine.
Taxele la donatie sunt mult mai mici, si nu se plateste impozitul...
-
bugsy_io
La ce impozit te referi? Si pt cat timp? Doar n-oi plati si pentru asta cei 3% din valoarea constructiei ca la un act de vanzare cumparare.