Dricarule, ai fost malitios.
Virtualule, desi ai dreptate, te-ai dat la Mariuca fara motiv. Sofia a pus o intrebare imprecisa, iar Mariuca a raspuns la ceea ce ar intelege cei mai multi din o astfel de intrebare.
Precizarile tale sunt binevenite, dar nu cred ca era cazul sa o urechesti pe Mariuca. Mie mi se pare ca a raspuns perfect la intrebarea Sofiei.
Si oricum, Sofia, asa cum ti s-a mai spus, tentativa este o forma a infractiunii, iar desistarea cauza de nepedepsire. In cazul desistarii, fapta ramane in faza de tentativa pentru ca faptuitorul doreste aceasta.
Am insa o intrebare la care astept un raspuns competent...
Daca dupa ce a spart unul din lacate al o magazie din care vrea sa fure, faptuitorul realizeaza ca savarseste o infractiune si isi intrerupe continuarea, fara sa mai taie si celelalte lacate.
Exista o tentativa intrerupta... care ar trebui pedepsita, si o desistare cu privire la furtul consumat?
Imi dau seama ca solutia este distrugere si desistare la furt, dar nu realizez cum naibii tentativa aia de care tot vorbeam nu e pedepsita si nici nu mai apare la incadrarea faptei.