decaderea din drepturi parintesti
decaderea din drepturi parintesti
am divortat in martie anul trecut si am nascut in iulie.in hotararea de divort scrie ca NU au rezultat copii minori.fostul sot si-a recunoscut copilul si din pacate are aceleasi drepturi ca si mine,doar ca el neglijeaza copilul :vine cand vrea,pleaca atunci cand vrea,conduce beat atunci cand este cu copilul,il ia la el,dar el pleaca si-l lasa cu mama lui,iese cu el afara si el sta la in fata copilului,ii da sa bea bere,etc...in timpul casatorie a fost violent cu mine,am 3 CML.vreau sa-l decad din drepturi ,ca sa nu ajunga si copilul meu un alcoolic ca el si ca tatal lui si vreau sa-i schimb numele de familie,ca sa nu-i poarte numele.nici pana acum nu mi-a dat f multi bani pt bb,dar de 3 luni nu mi-a dat nimic.am sanse sa-l decad sau ma lupt cu morile de vant? va multumesc anticipat
introdu la judecatorie o actiune de incredinare a minorului spre crestere si educare in favoarea ta, actiune in urma careia se va stabili si o pensie de intretinere la care va fi obligat tatal minorului ( asta in cazul in care castigi procesul si mai mult ca sigur il vei castiga). de asemenea, poti cere si un program de vizitare instantei si asa nu il va mai lua cand va avea el chef. neplata pensiei timp de 2 luni constituie infractiunea de abandon de familie. asa ca iti urez bafta!

obligatia de intretinere exista intre parinti si copii, descendentul cat timp este minor are drept la intretinere, fara sa fie nevoie de a proba starea de nevoie si oricare ar fi cauza nevoii in care se afla.alina28 wrote:revin...legea la care ai facut referire spune asa : neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazute de lege.
Trebuie dovedita, insa reaua credinta.
sunt de acord cu cella, mai putin cu petitul 3, lasa-l sa se judece el pentru a obtine program de vizitare.
va multumesc din suflet pt raspunsuri,pt ca sunt total in ceata.de la 1 septembrie v-a incepe cresa si mi s-a zis ca are voie sa-l ia si el...deci daca ajunge inaintea mea ARE voie sa-l ia si sa mi-l aduca atunci cand doreste (citat de la politie),fara sa fie tras la raspundere.nu stiu ce sa mai cred...
chiar daca minorul iti este incredintat tie, drepturiloe tatalui asupra acestuia nu inceteaza, ci el poate veghea in continuare la cresterea lui. dar avand aceasta incredintare, el nu va mai putea sa i-l ia, doar daca acesta solicita un program de vizitare a minorului in care este si stabilit ca acesta sa doarma la tatal in perioada vacantei de vara , sau saptamanal o zi. dar daca el solicita acest lucru, te vei opune aducand in fata instantei probele din care reiese faptul ca este violent etc. si vei avea de castigat. de asemenea , prin aceasta actiune de incredintare instanta stabileste si pensia de intretinere la care este obligat conform codului familiei.
apeleaza la un avocat pentru a initia aceasta actiune

apeleaza la un avocat pentru a initia aceasta actiune