decaderea din drepturi parintesti

Familiei
Post Reply
alina28

decaderea din drepturi parintesti

Post by alina28 » 14 Aug 2007, 09:30

am divortat in martie anul trecut si am nascut in iulie.in hotararea de divort scrie ca NU au rezultat copii minori.fostul sot si-a recunoscut copilul si din pacate are aceleasi drepturi ca si mine,doar ca el neglijeaza copilul :vine cand vrea,pleaca atunci cand vrea,conduce beat atunci cand este cu copilul,il ia la el,dar el pleaca si-l lasa cu mama lui,iese cu el afara si el sta la in fata copilului,ii da sa bea bere,etc...in timpul casatorie a fost violent cu mine,am 3 CML.vreau sa-l decad din drepturi ,ca sa nu ajunga si copilul meu un alcoolic ca el si ca tatal lui si vreau sa-i schimb numele de familie,ca sa nu-i poarte numele.nici pana acum nu mi-a dat f multi bani pt bb,dar de 3 luni nu mi-a dat nimic.am sanse sa-l decad sau ma lupt cu morile de vant? va multumesc anticipat

cella

Post by cella » 14 Aug 2007, 11:40

adreseaza/te autoritatii tutelare, ulterior daca sunt motive suficiente instanta judecatoreasca, la cererea autoritatii tutelare, va pronunta decaderea. eu zic sa nu mai stai pe genduri si sa iei masuri. daca stai sa te gandesti impotriva cui te lupti, nu rezolvi nimic... succes :floare:

jojo

Post by jojo » 14 Aug 2007, 18:08

Pana una alta, nu-ti mai lasa copilul cu el.
Poti face si o mica plangere penala pentru abandon de familie.

alina28

Post by alina28 » 14 Aug 2007, 18:26

am fost la politie si mi-au zis ca nu au ce sa-i faca,pt ca are aceleasi drepturi ca si mine,cu toate ca nu-si petrece o noapte cu el,nu da un ban,etc...si au zis ca avand in vedere ca suntem divortati nu au cu ce sa ma ajute,deci nu este abandon de familie.

jojo

Post by jojo » 14 Aug 2007, 18:38

Bine alina, tu asculta ce-ti yice militia.
Adica drepturi are cat cuprinde dar obligatii pas, nu?
Tu formuleaza plangerea pe 305 b si nu mai lasa copilul de langa tine.

alina28

Post by alina28 » 14 Aug 2007, 18:42

va multumesc din suflet.

jojo

Post by jojo » 14 Aug 2007, 18:49

cu drag si ai grija de voi!

probabil ca vei declansa jihadul si va fi greu de suportat, dar pana la urma eventualele lui violente iti vor profita

alina28

Post by alina28 » 14 Aug 2007, 18:50

revin...legea la care ai facut referire spune asa : neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazute de lege.problema este ca nu am bagat pana acum nici o judecata cu el(pensie alimentara,etc).deci ma mai incadrez??? imi cer scuze ca te deranjez atat

cella

Post by cella » 14 Aug 2007, 19:56

introdu la judecatorie o actiune de incredinare a minorului spre crestere si educare in favoarea ta, actiune in urma careia se va stabili si o pensie de intretinere la care va fi obligat tatal minorului ( asta in cazul in care castigi procesul si mai mult ca sigur il vei castiga). de asemenea, poti cere si un program de vizitare instantei si asa nu il va mai lua cand va avea el chef. neplata pensiei timp de 2 luni constituie infractiunea de abandon de familie. asa ca iti urez bafta! :floare: :floare: :floare:

jojo

Post by jojo » 14 Aug 2007, 20:19

alina28 wrote:revin...legea la care ai facut referire spune asa : neindeplinirea cu rea-credinta a obligatiei de intretinere prevazute de lege.
obligatia de intretinere exista intre parinti si copii, descendentul cat timp este minor are drept la intretinere, fara sa fie nevoie de a proba starea de nevoie si oricare ar fi cauza nevoii in care se afla.
Trebuie dovedita, insa reaua credinta.

sunt de acord cu cella, mai putin cu petitul 3, lasa-l sa se judece el pentru a obtine program de vizitare.

alina28

Post by alina28 » 14 Aug 2007, 21:15

va multumesc din suflet pt raspunsuri,pt ca sunt total in ceata.de la 1 septembrie v-a incepe cresa si mi s-a zis ca are voie sa-l ia si el...deci daca ajunge inaintea mea ARE voie sa-l ia si sa mi-l aduca atunci cand doreste (citat de la politie),fara sa fie tras la raspundere.nu stiu ce sa mai cred...

jojo

Post by jojo » 14 Aug 2007, 21:27

adevarul e ca pana minorul nu ti-e incredintat spre crestere si educare, cam are voie.
spune educatoarelor situatia in care sunteti, roag-o sa nu permita nimanui sa duca copilul de la camin, sesizeaza si aut. tut.

alina28

Post by alina28 » 14 Aug 2007, 21:45

asta am si fac,pt ca nu am incotro,din pacate :( .dar credeti ca am vreo sansa sa castig ? el sa nu mai aiba nici un drept asupra copilului ,sa am incredintarea totala sau sa fie mereu supravegheat de cineva de la tutelara ?va multumesc

cella

Post by cella » 14 Aug 2007, 22:49

chiar daca minorul iti este incredintat tie, drepturiloe tatalui asupra acestuia nu inceteaza, ci el poate veghea in continuare la cresterea lui. dar avand aceasta incredintare, el nu va mai putea sa i-l ia, doar daca acesta solicita un program de vizitare a minorului in care este si stabilit ca acesta sa doarma la tatal in perioada vacantei de vara , sau saptamanal o zi. dar daca el solicita acest lucru, te vei opune aducand in fata instantei probele din care reiese faptul ca este violent etc. si vei avea de castigat. de asemenea , prin aceasta actiune de incredintare instanta stabileste si pensia de intretinere la care este obligat conform codului familiei.
apeleaza la un avocat pentru a initia aceasta actiune :floare: :floare: :floare:

alina28

Post by alina28 » 15 Aug 2007, 17:51

maine ma duc la un jurist,dar nu ma poate reprezenta in instanta.m-am apucat deja sa caut un avocat.

Post Reply