INM2005
Eu zic sa o luati treptat cu invatatul, adica sa va rezumati undeva la 6-7 ore in primele luni, iar dupa aceea in ultimele 3 luni sa munciti 10-12 ore pe zi. Daca incepeti prea tare nu cred ca cred ca veti reusi sa rezistati ritmului.
Eu am renuntat la forum pentru ca imi era greu sa iau cate o pauza de o ora pentru avocatura.com si dupa sa ma reapuc de studiu. Asa ca mai bine am facut o pauza si acum voi reveni proaspat si cu chef de discutii.
Dar mie mi se pare ca numarul subiectelor noi este din ce in ce mai mic si lumea a inceput sa plece de pe aici. Vechea garda incepe sa fie inlocuita de membrii noi care sunt destul de activi, lucru care ma bucura foarte mult.
Cand o sa intru in paine sper sa vin si eu cu mai multe probleme interesante, deoarece acum nu prea am de unde le scoate. Iar sa imi pun probleme teoretice deja este un moment depasit.
Eu am renuntat la forum pentru ca imi era greu sa iau cate o pauza de o ora pentru avocatura.com si dupa sa ma reapuc de studiu. Asa ca mai bine am facut o pauza si acum voi reveni proaspat si cu chef de discutii.
Dar mie mi se pare ca numarul subiectelor noi este din ce in ce mai mic si lumea a inceput sa plece de pe aici. Vechea garda incepe sa fie inlocuita de membrii noi care sunt destul de activi, lucru care ma bucura foarte mult.
Cand o sa intru in paine sper sa vin si eu cu mai multe probleme interesante, deoarece acum nu prea am de unde le scoate. Iar sa imi pun probleme teoretice deja este un moment depasit.
Eu zic sa o luati treptat cu invatatul, adica sa va rezumati undeva la 6-7 ore in primele luni, iar dupa aceea in ultimele 3 luni sa munciti 10-12 ore pe zi. Daca incepeti prea tare nu cred ca cred ca veti reusi sa rezistati ritmului.
Jus, cam ai tu dreptate.
Ideea e ca oricine are propriul sistem de invatat, asa ca sfaturile sunt pur informative (cum de altfel ai sugerat si tu indirect)
Eu unul ma bucur ca ai revenit printre cei activi si poate mai conversam si noi pana una alta....celor cu state mai vechi le=ai lipsit pana acum. Cu exceptia lui Gavril cred..:)
hai gata ca ma duc sa ma culc...
La noi si multe mesaje!.:)
Ideea e ca oricine are propriul sistem de invatat, asa ca sfaturile sunt pur informative (cum de altfel ai sugerat si tu indirect)
Eu unul ma bucur ca ai revenit printre cei activi si poate mai conversam si noi pana una alta....celor cu state mai vechi le=ai lipsit pana acum. Cu exceptia lui Gavril cred..:)
hai gata ca ma duc sa ma culc...
La noi si multe mesaje!.:)
....
Reteta mea pentru promovarea examenului INM este : pasi mici si siguri. Asta implica continuitate in studiu si nervi "elastici". Dupa ce am picat examenul INM din acest an am fost atent la ce au avut de spus in privinta asta cei care au fost admisi. In special mi-au atras atentia ame (666?) si fira. Fiecare relevau 2 retete aparent opuse. Ame spunea ca a invatat in jur de 2 luni cate 12 ore/zi, Fira spunea ca s-a apucat de invatat de prin luna februarie (sau martie)si a invatat in jur de 6 ore /zi. Bineinteles ca mi-a fost greu sa cred ca ame a putut invata materia pt. examen in 2 luni ( fie chiar si 12 ore/zi), m-am gandit totusi ca a fost un foarte bun student in facultate iar cele 2 luni au fost decat sa-si repete materia si sa-si puna la punct "slabiciunile". Sau poate ca are o extraordinara capacitate de retinere. Oricum e foarte riscanta reteta lui si are mari, foarte mari sanse de insucces.
Metoda lui fira mi s-a parut mai realistica ... Anume sa te apuci din timp de invatat si sa pastrezi o anumita constanta ... chiar daca timpul alocat studiului este mai mic.
Eu, unun, am ales metoda lui fira. Deocamdata ma lupt ... ma lupt sa fiu constant (dand o importanta mai mica, deocamdata, timpului zilnic alocat).
Daca o sa dea roade ? Nu stiu. Sunt increzator. Cred ca daca nu am sa reusesc anul acesta am sa recunosc ca nu am inclinatie pt. asta ...si am sa ma indrept spre altceva.
PS: si eu ma bucur de revenirea lui ius. Daca nu m-as bucura ar insemna ca am ceva cu el... ceea ce e complet neadevarat.
Metoda lui fira mi s-a parut mai realistica ... Anume sa te apuci din timp de invatat si sa pastrezi o anumita constanta ... chiar daca timpul alocat studiului este mai mic.
Eu, unun, am ales metoda lui fira. Deocamdata ma lupt ... ma lupt sa fiu constant (dand o importanta mai mica, deocamdata, timpului zilnic alocat).
Daca o sa dea roade ? Nu stiu. Sunt increzator. Cred ca daca nu am sa reusesc anul acesta am sa recunosc ca nu am inclinatie pt. asta ...si am sa ma indrept spre altceva.
PS: si eu ma bucur de revenirea lui ius. Daca nu m-as bucura ar insemna ca am ceva cu el... ceea ce e complet neadevarat.
eu anul trecut m-am apucat de invatat de prin mai si o cam lalaiam...asta pentru ca imi spuneam ca in iulie si august daca o sa trag tare o sa reusesc...si n-am trecut nici macar de grile (ce-i drept mai aveam nevoie de 1pct)...asa ca anul asta m-am apucat de invatat din septembrie, imediat dupa rezultate, asta pt ca mai si lucrez. eu invat in paralel civilul si procedura civila iar apoi penalul si procedura penala. Le voi termina prin mai, dupa care le mai repet o data pana in iulie iar dupa aceea in forta pana la examen. Totul e sa-ti respecti programul zilnic de invatare (eu deja sunt in intarziere cu vreo 6 zile si ma oftic :( ..o sa trag mai tare in vacanta asta care vine)
spor la invatat tuturor (si nu va mai amagiti cu :" incep de maine ca am timp" asa cum mi-am luat eu teapa!)
spor la invatat tuturor (si nu va mai amagiti cu :" incep de maine ca am timp" asa cum mi-am luat eu teapa!)
Cred ca pe acest forum nu exista conflicte personale ci doar discutii in contradictoriu. Existenta acestora este absolut normala pentru ca altfel care ar fi farmecul unui astfel de site.
Acum sa raspund la chestiunea cu ame (care am senzatia ca nu v-a raspuns niciodata la aceasta chestiune). El a invatat 12 ore pe zi in ultimele 2 luni, a avut multa vointa, dar s-a pregatit si pentru examenul de licenta, pentru examenele din facultate si a citit materia pentru INM in anul IV.
Acum sa raspund la chestiunea cu ame (care am senzatia ca nu v-a raspuns niciodata la aceasta chestiune). El a invatat 12 ore pe zi in ultimele 2 luni, a avut multa vointa, dar s-a pregatit si pentru examenul de licenta, pentru examenele din facultate si a citit materia pentru INM in anul IV.
Eu am o problema cu invatatul.
(ce inceput !) Lucrez si acum,cand citesc din manualele pt. INM, nu mai inteleg nimic. Va dau un exemplu. Chiar astazi am citit actiunea in revendicare imobiliara (are ceva legaturi cu L.18/91 si am luat-o ca pe o problema de serviciu). Exceptand cateva principii (posesorul este prezumat proprietarul b...., etc) restul mi s-a parut fara nici un sens. Am pretentia sa gasesc in lucrarile de specialitate calitate, nu doar o adunatura de pareri si probleme juridice fara nici o legatura unele cu altele. E vorba despre manualul lui Barsan. Haotic. Ma tem ca nu o sa am suficient timp sa memorez ce ar trebui sa scriu pe foile alea la INM. Cineva lansa in toamna un subiect referitor la dificultatea publicitatii imobiliare si a circulatiei jur. a ter. I s-a recomandat sa citeasca Chelaru. Frumos, dar are 300 de pagini. Din experienta concursurilor la care am participat va spun ca, exceptand situatia in care sunteti niste mici genii si impresionati comisia, daca nu ati scris ce este trecut in barem puteti reproduce integral Chelaru! Este motivul pt. care chiar daca am terminat la Cluj am luat frumusel cartile de Bucuresti si le studiez amanuntit.
Obligatiile! Alta minunatie. Va dau o speta simpla. In calitate de creditor vreti sa va recuperati suma de 10.000 lei de la debitorul dvs. Care sunt etapele pe care trebuie sa le urmati raportandu-va bineinteles la dreptul comun.C. Statescu(...). Poate ca sunt unii care au timp la dispozitie pentru un studiu amanuntit. Eu incerc doar sa fac o propunere de ajutor reciproc pentru cei care nu stau asa bine la capitolul asta. In sectiunea destinata practicii lucrurile merg destul de bine. De ce nu si aici?

Obligatiile! Alta minunatie. Va dau o speta simpla. In calitate de creditor vreti sa va recuperati suma de 10.000 lei de la debitorul dvs. Care sunt etapele pe care trebuie sa le urmati raportandu-va bineinteles la dreptul comun.C. Statescu(...). Poate ca sunt unii care au timp la dispozitie pentru un studiu amanuntit. Eu incerc doar sa fac o propunere de ajutor reciproc pentru cei care nu stau asa bine la capitolul asta. In sectiunea destinata practicii lucrurile merg destul de bine. De ce nu si aici?
Ar fi bine sa citim si notele de subsol( la caile da atac la proc. civ. ac. sunt destul de numeroase in Boroi)? Ce-i drept ca cele mai multe fac trimitere
la practica instantelor dar nu numai. Sunt unele chestii tratate la subsol de ex.la admisibilitatea contestatiei in anulare. Ar putea sa se regaseasca acestea in barem in eventualitate unui astfel de subiect?
Cred ca incep sa devin cam paranoica! :)
la practica instantelor dar nu numai. Sunt unele chestii tratate la subsol de ex.la admisibilitatea contestatiei in anulare. Ar putea sa se regaseasca acestea in barem in eventualitate unui astfel de subiect?
Cred ca incep sa devin cam paranoica! :)
Eu cred totusi ca nu trebuie scris asa amanuntit. Decat eventual daca tu consideri ca e ceva important. Pot sa-ti spun insa ca anul acesta la examen subiectul era "clauze incompatibile/permise cu principiul irevocabilitatii" (contr. de donatie) si in mod normal s-ar fi punctat tot subiectul "principiul irevocabilitatii". In cele din urma s-a renuntat la aceasta modalitate. Aici totusi situatia este fireasca pentru ca este normal ca inainte de a trata un subiect sa faci o mica introducere "scolareasca".