Revin dupa mult timp. Am cerut la un moment dat o parere legat de faptul ca in procesul de divort fostul meu sot a fost obligat la plata pensiei de intretinere de la data pronuntarii divortului si nu de la data introducerii actiunii. Din raspunsurile primite inteleg ca onor avocatul meu a fost mai interesat sa imi ia banii si sa termine mai repede decit sa imi apere interesele. Din pacate se intimpla si asta.
Revin totusi cu o intrebare, mai exista vre/o sansa sa obtin pensie de intretinere pentru cei doi copii de la tatal lor pentru perioada in care a avut loc divortul, avind in vedere faptul ca in aceasta perioada eu si copii nu mai stateam impreuna cu tatal iar tatal nu contribuia cu nimic la cresterea si educatia lor? Si daca da, ce ar trebui sa fac?
O alta problema e aceea ca pe perioada divortului, tatal a ridicat in continuare alocatia de stat a copiilor, pe care le/a adus/o din cind in cind, si nu pe intreaga perioada. Banii din alocatia copiilor pe care tatal nu i/a adus pot sa/i recuperez cumva? E vorba de vre/o doua milioane de lei, deci nu o suma prea mare, dar sunt totusi banii dati de stat copiilor!
Multumesc tuturor celor ce au avut rabdarea sa citeasca, si doresc tot binele din lume celor ce au amabilitatea sa/mi raspunda.
probleme in urma unui divort probabil prost condus
apelul mi/a fost respins pe motiv ca nu am facut o cerere
Am facut apel, iar avocatul fostului meu sot a argumentat ca desi pensia de intretinere este intr/adevar obligatia tatalui, totusi nu este de acord sa mi/o dea pe acea perioada intrucit nu am formulat o cerere reconventionala, deci nu imi poate da ceea ce nu am cerut. Durerea mea a fost ca eu i/am dat bani avocatei inclusiv pentru a formula o cerere de divort din partea mea, dar in timp (fostul meu sot a introdus actiunea initial prin luna iulie, iar primul termen a fost in septembrie) avocata a spus ca totusi daca introduc si eu o actiune procesul ar dura mai mult. Culmea e ca i/am atras atentia avocatei ca nici in intimpinare nu a cerut pensia de intretinere, si ea mi/a spus ca nu e nevoie, se subintelege ca daca am cerut copiii am cerut si pensie pentru ei. La judecarea cazului, intradevar avocata a cerut printre altele pensie de la introducerea actiunii, insa acest fapt nu este consemnat in dosar, e consemnata doar cererea pensiei nu si data de la care se cere. In continuare, probabil ca o concesie avocata a spus ca face recurs fara sa imi mai perceapa un onorariu, recursul a fost facut prin luna iunie anul acesta si deocamdata nu am primit nici o instiintare, am inteles ca se schimba competenta si recursurile merg la Bucuresti (eu sunt din Iasi).