probleme la van.-cump.

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
Post Reply
cataTM

probleme la van.-cump.

Post by cataTM » 14 Jun 2007, 19:13

:roll: eu am cumparat o masina de la un cetatean.am facut un asa zis precontract de vanzare cumpartare,in care sa stipulat suma care i-am dat-o,iar la perfectarea contractului,urma sa-i mai dau 100euro,iar el i-mi dadea cartea de identitate a masini.specific ca am primit doar talonul,deoarece masina nu era pe numele lui,ci pe al altui cetatean si cartea era la acela.mentionez ca ei doi se cunosteau si cel de al doilea ia vandut celui de la care am luat eu masina si la lasat sa umble cu ia asa fara sa mai faca contract cu el.acuma cand am ajuns in faza sa fac eu contractul cu titularul de drept al masinii m-am trezit ca propietarul nu vrea sa semneze si sa-mi dea cartea.m-au lucrat baietii.astfel am nevoie urgenta de un sfat.masina e la mine cu talonul,banii sunt la altul si cartea e la altul,ce sa fac.sunt putin disperat si derutat.va multumesc anticipat pentru sfaturile pe care sper ca le voi primi.

gavril

Post by gavril » 15 Jun 2007, 09:02

nu e antecontract ci chiar contract.

proprietarul stia de contractul ce va fi incheiat intre tine si posesor ?
la incheierea contractului cu posesorul ... stiai ca el nu este proprietar ?

cataTM

probleme la van.-cump.

Post by cataTM » 15 Jun 2007, 20:29

in primul rand multumesc pentru raspuns.da stia proprietarul pentru ca posesorul l-a sunat si i-a spus ca a vandut masina si cand sa ne intalnim sa facem contractul la firma de intermedieri.iar la a doua intrebare,da stiam pentru ca mi-a zis din start posesorul ca nu el este propietarul pe acte.ce nu stiu eu este ce s-a intamplat din acel moment si pana in ziua in care trebuia sa ne intalnim la firma sa semnam?

gavril

Post by gavril » 18 Jun 2007, 08:16

pai inseamna ca acel contract l-ai incheiat cu posesorul. el a semnat.

daca poti demostra intr-un fel cele spuse de tine (in sensul ca proprietarul stia de contractul ce il inchei cu posesorul si fara a se opune .. atunci posesorul era mandatarul proprietarului) .. atunci poti chema in instanta pe proprietar cerand instantei sa constate ca a intervenit vanz-cumpararea automobilului.
practic, fara inscrisuri, e mai greu de realizat asa ceva .. dar teoretic este posibil.

daca nu poti demostra ce am zis mai sus .. atunci il chemi in judecata pe posesor pt. daune interese ... deoarece voi ati incheiat un contract de porte-fort ... adica un contract prin care el s-a obligat sa convinga pe un tert (proprietarul) de a incheia sau ratifica un contract, primind in acest scop si niste bani.
Deoarece el nu a reusit ... atunci raspunde fata de tine .. astfel incat iti vei putea cere instanta sa oblige la inapoierea banilor platiti + dobanda legala calculata de la data introducerii cererii de chemare in judecata.

cataTM

probleme la van.-cump.

Post by cataTM » 18 Jun 2007, 14:29

:razz: gavril i-ti multumesc foarte mult pentru informatie.daca se poate inca o intrebare.ce zici ca un sfat ,ar fi indicat ca inainte sa ajung in instanta,sa incerc sa-l sperii pe unul din ei sau chiar pe amandoi cu un politist?

gavril

Post by gavril » 18 Jun 2007, 14:31

ca si jurist, nu pot da asemenea sfaturi. sorry :)

cataTM

probleme la van.-cump.

Post by cataTM » 18 Jun 2007, 14:34

:oops: corect nu stiu cum de m-am gandit ca s-ar putea da un raspuns asa pe fata.

medeea

Re: probleme la van.-cump.

Post by medeea » 24 Jun 2007, 07:47

cataTM wrote: :oops: corect nu stiu cum de m-am gandit ca s-ar putea da un raspuns asa pe fata.
ca jurist: incearca numai sa-l ameninti si vei vedea daune ce datorezi pentru stresul cauzat. da stiu amenintarea cu un drept nu este amenintare, dar ce are de-a face politia cu toata povestea asta?....

Post Reply