Proprietate personala-in caz de divort?

Familiei
chiara

Proprietate personala-in caz de divort?

Mesaj de chiara » 31 Mai 2007, 08:40


Detin un partament proprietate personala lasat de mama mea pe numele meu print-un act de vanzare cumparare. Urmeaza sa ma casatoresc anul viitor. Vreau sa stiu ce trebuie sa fac, ce variante am ca din punct de vedere juridic si al intocmirii de documente aceasta proprietate sa nu o impart cu viitorul meu sot in cazul in care, Doamne fereste, voi fi nevoita sa divortez...stiu ca nu e bine ca ma gandesc la o astfel de situatie, dar se poate intampla, si atunci...Nu sunt de acord cu situatia de a imparti acest bun cu el in cazul unui divort intrucat el nu a avut absolut nici o contributie, doar ca s-a casatorit cu mine... :grin: Am inteles ca ar fi varianta de a face un act de donatie mamei mele...Multumesc anticipat pentru sfat.

valic

Mesaj de valic » 31 Mai 2007, 08:45

Orice bun dobandit inainte de casatorie e bun propriu si nu comun.Daca ai contract de v-c., e clar ca e al tau.

dasefx
Membru activ
Membru activ
Mesaje: 255
Membru din: 08 Apr 2006, 13:00

Mesaj de dasefx » 31 Mai 2007, 18:51

lasati telenovelele
Consumul excesiv de alcool dãuneazã grav plictiselii!

valic

Mesaj de valic » 31 Mai 2007, 20:23

Oamenii sunt preocupati si e normal, sunt vremuri grele.
Oricum
Art. 31 - Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot:
a) bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei;
b) bunurile dobandite in timpul casatoriei prin mostenire, legat sau donatie, afara numai daca dispunatorul a prevazut ca ele vor fi comune;
c) bunurile de uz personal si cele destinate exercitarii profesiunii unuia dintre soti;
d) bunurile dobandite cu titlu de premiu sau recompensa, manuscrisele stiintifice sau literare, schitele si proiectele artistice, proiectele de inventii sau inovatii, precum si alte asemenea bunuri;
e) indemnitatea de asigurare sau despagubirea pentru pagube pricinuite persoanei;
f) valoarea care reprezinta si inlocuieste un bun propriu sau bunul in care a trecut aceasta valoare.

chiara

Mesaj de chiara » 01 Iun 2007, 07:48

Situatia la care m-am referit mai sus era pentru cazul dupa casatorie, deci nu inainte. Acum logic ca e al meu si nu se pune problema sa impart. Cu alte cuvinte, pana la urma se va pune sau nu problema sa il impart in caz de divort? Nu am inteles pana la urma...


Si nu, nu e vorba de o telenovela. :grin:

chiara

Mesaj de chiara » 01 Iun 2007, 07:53

Revin cu o reformulare. Am inteles raspunsurile date in final mai sus. Atunci care sunt cazurile cand se impart bunurile dupa un divort la partaj?Spre exemplu cand se cumpara o casa in comun de ambii soti? Sau se cumpara anumite bunuri in comun in timpul casatoriei? Multumesc pentru raspunsuri.

Avatar utilizator
frido
Membru activ
Membru activ
Mesaje: 278
Membru din: 01 Mai 2007, 13:00

Mesaj de frido » 01 Iun 2007, 08:29

Chiara,bunurile care se vor imparti in caz de divort,vor fi logic cele achizitionate de oricare dintre soti in timpul casatoriei,deci nu se pune problema impartirii unui bun cumparat inainte.Toate bunurile pe care le-ati avut inaintea celebrarii casatoriei vor ramane bunuri personale si nu vor intra in masa bunurilor partajabile in caz de divort.Fa-ti probleme doar pt.ceea ce cumperi dupa maritis,sau,mai bine nu te marita(este metoda cea mai sigura sa nu imparti nimic.

Un bun cumparat in timpul casatoriei,chiar cumparat pe numele doar al unuia dintre soti se va imparti,fie ca-ti place ,fie ca nu,nu e necesar sa fie pe numele ambilor soti(se prezuma ca e bun comun si se va imparti).
"Prefer sa mor in picioare decat sa traiesc ingenuncheat"

Che Quevara

valic

Mesaj de valic » 01 Iun 2007, 08:35

Casa cumparata in timpul casatoriei e bun comun, orice alt bun la fel.Vezi si in art. pe care l-am dat scrie care nu sunt bunuri comune.
Nu se pune problema sa-l imparti, se poate intampla ca in urma partajului sa trebuiasca sa platesti o anumita suma catre sot, deoarece si el a contribuit la intretinerea apart./modernizarea lui,etc.Nu se pot enumera aici toate solutiile date in urma partajelor.

Scrie răspuns

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori