se reintroduc spetele

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
misa

se reintroduc spetele

Post by misa » 13 Feb 2007, 16:34

Va supun atentiei planul managerial al INM din perioada 2007 / 2010, publicat la informatii de interes public, pe site-ul lor, la obiective pt anul 2007: test propriu de rationament logic si reintroducerea spetelor pt anul 2007. Astept pareri.

dasefx

Post by dasefx » 13 Feb 2007, 17:11

va fi mai nasol. eu sunt mai stresat de zvonurile de introducere a limbii straine. Sunt prafff

nutzu

Post by nutzu » 13 Feb 2007, 18:15

in masura in care CSM accepta acest obiectiv...da.. se va reintroduce subiectul "speta" :-( asta vor si probabil vor obtine, presedintele CSM e altul ...

in ceea ce priveste limba straina parerea mea este ca nu se va introduce si o asemenea proba (desi mie mi-ar place :grin: ) fiecare de ce se teme crede ca se va introduce :?

cu riscun de a ma repeta :-(

fanfanlatulipe

Re: se reintroduc spetele

Post by fanfanlatulipe » 13 Feb 2007, 21:26

misa wrote: reintroducerea spetelor pt anul 2007. Astept pareri.
cea mai buna veste...sarumana :grin:

oana_dan

Post by oana_dan » 14 Feb 2007, 13:21

[quote]asta vor si probabil vor obtine, presedintele CSM e altul ...
[/quote]
ei, doamna MJ sa ramana si tot e bine, daca asa cum afirma in presa, este o sustinatoare a grilelor.....
dar .... sa ramana ..... :-(

cats

Post by cats » 14 Feb 2007, 20:40

directorul inmului a spus ca se va introduce proba la limba straina, dar nu in urmatorii 2 ani, asa ca no need to worry. in schimb, se vrea marirea ponderii probei de logica si a interviului (ambele chestii auzite cu urechile mele, nu de la radio shantz).

flaviusnet

Post by flaviusnet » 15 Feb 2007, 10:01

sa faca testul de logic modalitate unica de examinare si atunci intrarea la inm va fi pura loterie...fuck csm again..

bibi

Post by bibi » 15 Feb 2007, 12:57

nu e de mirare .... insa e strigator la cer faptul ca "tranzitia" nu se mai termina ... e foarte probabil ca la anu sa scoata grilele, peste doi ani sa renunte la logica si sa reintroduca grilele , peste trei ani sa se constate ca nu au oameni si sa renunte la spete sa bage numai grile .... totusi e cam bataie de joc fata de aspiranti ... cred ca regulamentul se va modifica anual in functie de interesele unora :pig: ... si asta pana cand justitia se va rupe in totalitate de politic.........

BABI

Post by BABI » 15 Feb 2007, 13:59

Eu in locul presedintelui CSM procedez la o testare a tuturor magistratilor aflati in functie asa cum se cere la examenul de intrare in magistratura, bineiteles cu seriozitate si impartialitate, iar cei care nu corespund, afara, apoi cer noilor candidati asemenea pretentii. O bataie de joc, asta e.

oana_dan

Post by oana_dan » 15 Feb 2007, 14:53

exact. la examenul de capacitate se dau subiecte de teorie usoare pentru care se acorda intre 4 si 6 puncte si abia apoi o speta iar la admitere vrei sa faci o selectie riguroasa si dai speta ca sa vezi cu ce idei noi mai vin candidatii la rezolvarea problemelor de drept care cunosc o practica neunitara (daca se poate). Ar trebui sa facem niste sesizari la INM pe chestia asta.

parole

Post by parole » 15 Feb 2007, 15:21

Io nu inteleg ce aveti cu spetele si testul de logica. Ambele sunt utile. Veti fi magistrati pentru numele lui Dumnezeu! Cum ati dori sa se faca selectia? Daca tot exista atatia contestatari veniti cu alte solutii de selectie dar sa fie fezabile. Nu-i chiar asa usor sa gasesti magistrati si in niciun caz nu-i poti gasi cu teste grile. In loc sa tot speculati printre regrete si sperante mai bine ati pune mana pe cartea aia. Magistratura are nevoie de oameni care au pus serios mana pe carte si au inteles-o temeinic cu tot cu controversele de drept. Daca ar fi dupa mine in mod obligatoriu as introduce ca materii de examinare dreptul comercial si dreptul familiei. Sunt pline instantele de cauze comerciale si probleme de familie.

flaviusnet

Post by flaviusnet » 15 Feb 2007, 15:27

...si de judecatori tantalai si procurori gugumani care casca gura prin sedinte...bineinteles ca ei au psu serios mana pe carte si au asudat tavalindu-se prin meandrele tranzitiei, ce-ti ofera posibilitatea sa fii jude printr-o simpla cerere :-x

fanfanlatulipe

Post by fanfanlatulipe » 15 Feb 2007, 15:35

Cea mai buna departajare si selectie eu o vad tot cu ajutorul spetelor cu deosebirea de anii trecuti (in care s-au sustinut probele respective) sa se puna accent pe motivare si nu pe solutie (bineinteles in cazul in care ar exista multe controverse vis-a-vis de problema de drept respectiva)

asa ca eu astept cu nerabdare sa revina aceasta proba :lol: ...si da, parole...ai dreptate pt restul: mancati cartile alea! :grin:

cyclop

Post by cyclop » 15 Feb 2007, 20:09

Oana_dan, examenul de capacitate e un examen foarte greu. Nu te raporta numai la partea de teorie, pt ca spetele sunt tare ciudate. Si daca nu-ti merge la spete, esti degeaba... Nu uita ca trebuie sa iei minim 7 ca sa treci mai departe, si nici cu 7 nu-ti e bine, pt ca ajungi la capatun lumii.
In legatura cu admiterea, intr-adevar, la spete se vede diferenta. Ideal ar fi, insa, sa fie vorba de spete fara contradictii (nu simple) cu un barem pertinent, nu ca acum 2 ani...

bibi

Post by bibi » 16 Feb 2007, 13:57

exact ...referitor la examenul de capacitate vreau sa o informez pe Oana_dan ca au fost persoane cu experienta mare (chiar presedinte de sectie) care nu a luat ultimul examen...
cat despre spete , si eu sunt de acord ca sunt cea mai utila metoda de verificare a aptitudilor teoretice ....problema e ca nu se hotarasc odata si sa stabilizeze aceasta metodologie...la urma urmei e un examen foarte dificil si nu poti schimba metodica pregatirii dupa cum bate vantul .... sa treaca lumea de grile si apoi sa se discute pe seama spetelor .... parerea mea !!!

Post Reply