Discutii privind Societatile Comerciale
-
Melinda
X persoana fizica (in baza unei hot.jud. def si irevoc) are de recuperat o suma considerabila de la o S.C.
Societatea nu are in proprietate bunuri mobile sau imobile, dar are incasari.
In aceste conditii ce posibilitati are X pentru recuperarea banilor.

-
charlotte
poprire
-
Melinda
Si daca nu-si tine banii in cont, sau depune numai strictul necesar pentru cheltuieli ?
Ce parere aveti despre o constatare a starii de insolventa ? Are rost ?
-
wittmann
Numai ca ultima solutie. Incearca o executare silita pe bunuri.
-
av_bbq
despre ce suma e vorba?
-
Melinda
30.000 lei.
-
charlotte
Melinda wrote:Si daca nu-si tine banii in cont, sau depune numai strictul necesar pentru cheltuieli ?
Ce parere aveti despre o constatare a starii de insolventa ? Are rost ?
Nu cred ca tine toti banii in casa. Exista totusi un risc. Drept ca nu mai exista plafon de casa, dar trebuie sa tinem cont si de faptul ca reglementarile fiscale nu permit achitarea facturilor cu o valoare mai mare de 5.000 lei decat prin virament.
Nu cred sa nu aiba bani in cont.
Eu as incerca poprirea. Iar daca nu recuperez suma in timp rezonabil, atunci as formula cerere pe Legea 85.
-
av_bbq
de acord cu charlotte. si chiar spuneai ca tin totusi in banca bani pentru salarii taxe la stat etc. Incearca poprirea. Atentie s-ar putea ca sc-ul respectiv sa aiba conturi deschise la mai multe banci.In cazul acesta ar trebui facuta notificarea de poprire la toate bancile pentru a popri toate conturile ca sigur sa gasesti suma sa te indestulezi. Daca si debitorul e din Arad iti recomand ca executor pe Vio Horvat Spune-i si lui problema asta cu mai multe conturi

-
Melinda
Va multumesc mult pentru raspunsuri si sfaturi.
av_bbq, bineanteles, ca ma voi consulta cu executorul Horvat, mai nou, la el apelez in caz de executare.