Discutii privind procedura penala
-
meri
Am si eu o intrebare:la o mentinere arest, inculpatul minor,(arestat)declara ca la audierea lui in fata organelor de UP nu a fost de fata nici un avocat, ca acesta ar fi venit la sfarsitul audierii si ar fi semnat doar declaratia asa...ca sa fie .pot eu, in faza judecatii, sa invoc nulitatea mandatului pt acest motiv(ca n-a beneficiat de asistenta juridica?)
-
Baltazar
Bineinteles ca nu. Doar avocatul a semnat declaratia si probabil exista si o delegatie la dosar.

-
siad
Cum dovediti ca avocatul a venit la sfarsitul audierii si numai cat a semnat declaratia, asa, ca sa fie?
-
alinutzza
NU POTI DOVEDI.
Din pacate, in practica se intampla desori. Am avut si eu cazuri cand m-au chemat la politie sa dau cu semnatura si oamenii erau deja audiati. Dupa ce am facut scandal si i-am pus sa mai ia o data declaratie in fata mea, nu m-au mai chemat la oficii.
Asta-i viata. La toti ni-i greu.

-
actor
alinutzza wrote:Dupa ce am facut scandal si i-am pus sa mai ia o data declaratie in fata mea, nu m-au mai chemat la oficii.
Vorbesti serios?Asta-i o mare tampenie!
Chiar voiam sa intreb:de cine depinde frecventa cu care "iti pica" oficiile?
Astia de la Judiciar suna pe cine vor ei?
-
alinutzza
Da, cheama pe cine vor ei. In teorie, exista o lista cu avocatii "de serviciu" in ziua respectiva si politistul suna in ordinea listei. Insa, oricand se poate "nici unul de pe lista nu raspunde la telefon", asa ca este cheamata persoana pe care o doreste.
-
actor
alinutzza wrote:Da, cheama pe cine vor ei. In teorie, exista o lista cu avocatii "de serviciu" in ziua respectiva si politistul suna in ordinea listei. Insa, oricand se poate "nici unul de pe lista nu raspunde la telefon", asa ca este cheamata persoana pe care o doreste.
cam cate oficii ai avut in primul an?
-
alinutzza
Vreo 40 -50. Nu-mi aduc aminte prea bine.
-
actor
ok.mersi!
-
luc4s
alinutzza wrote:
. Dupa ce am facut scandal si i-am pus sa mai ia o data declaratie in fata mea, (
Iote-te la ea mai :?
Dar cuvantul politistului ca a dat declaratia de bunavoie si nesilit de nimeni nu ajunge?
alinutzza wrote: , nu m-au mai chemat la oficii. (
Asa-ti trebuie
Am auzit ca s-au marit oficiile(daca prinzi si un grup si noaptea te-ai scos

)
-
actor
Luc4s wrote:Dar cuvantul politistului ca a dat declaratia de bunavoie si nesilit de nimeni nu ajunge?
Nu.
-
meri
Realitatea e cruda! Politistii cheama pe cine vor ei. De ce sa nu recunoastem, lista aia cu avocatii de serviciu e fictiva. Alinutza are dreptate. Degeaba le lasi tu o carte de vizita, in caz de...ca oricum ajunge prin sertarele lor pe langa alte...zeci de carti uitate pe acolo.
-
gigisansama

Raman contrariat Luc4s ca pot sa existe persoane care pot sa aiba atitudinea ta, sper totusi pentru credibilitatea profesiei de avocat ..........ca nu esti avocat.
Ii dau dreptate Alinutzzei

, care desi a aparut pe forum nu de mult timp a castigat consideratia mea
-
gigisansama
Imi cer scuze Luc4s am observat pe urma ca esti politist,
.........astfel este explicabila atitudinea ta de militean

-
luc4s
gigisansama wrote:Imi cer scuze Luc4s am observat pe urma ca esti politist,
.........astfel este explicabila atitudinea ta de militean

te iert pt acuzatie pt ca suntem in post
Sa stii ca nu mai e ca inainte, politia isi face treaba cu simt de raspundere, chiar cand e vorba de AN uri