- intemeiata pe art.10, lit.b C.P.P., fiindca fapta exista, dar nu e prev de legea penala, sau
- pe art.10 lit.d, nefiind intrunite elem. constitutive ale unei infractiuni???

corect, eu nu inteleg la ce fapta te referi cand spui ca fapta exista, dar nu e prevazuta de lp.corect wrote:Un martor, intr-un proces civil face niste afirmatii. Una din parti (culmea, cel ce castiga procesul!) face plangere pt. marturie mincinoasa. Din declaratia de martor de la dosarul civil, organul de u.p. trage concluzia indubitabila ca martorul a declarat adevarul. Solutie = NUP, evident, dar:
- intemeiata pe art.10, lit.b C.P.P., fiindca fapta exista, dar nu e prev de legea penala, sau
- pe art.10 lit.d, nefiind intrunite elem. constitutive ale unei infractiuni???
..nici nu stiu daca sa rad sau sa plang;noroc ca sunt racita si stranut...corect wrote:Lit.a nu cred ca merge, pt. ca exista o fapta, care a produs o schimbare in mediul obiectiv (imi cer scuze daca exprimarea nu e tocmai fericita, la ora asta e singura disponibila), respectiv marturia faptuitorului.
Insa aceasta marturie (fapta) nu este prevazuta de legea penala, intrucat nu contine afirmatii mincinoase.
Gresesc???
Ce se cere la art 260 Cod penal pentru ca fapta sa fie infractiune? Sa faca afirmatii mincinoase. Martorul a afirmat ceva dar nu mincinos. De aceea nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de marturie mincinoasa.corect wrote:Iar referitor la lit.d, eu stiu ca elementele constitutive care trebuie sa lipseasca sunt cele care formeaza continutul infractiunii (obiect, subiect, latura obiectiva si latura subiectiva) Or, cred ca aici ar lipsi mai degraba prevederea faptei in legea penala (care este una dintre cele trei trasaturi esentiale ale infractiunii)
Vrei sa spui ca nu se realizeaza latura obiectiva? Sau te referi la alt element constitutiv?mariusms wrote: Ce se cere la art 260 Cod penal pentru ca fapta sa fie infractiune? Sa faca afirmatii mincinoase. Martorul a afirmat ceva dar nu mincinos. De aceea nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de marturie mincinoasa.
Respecte.
Users browsing this forum: No registered users and 7 guests