Concesionare

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
oana_stroescu

Concesionare

Post by oana_stroescu » 10 Oct 2006, 08:42

In cazul unei concesionari a unei licente, cesionarul devine titularul dreptului asupra marcii, nu-i asa? Cesiunea opereaza un transfer de proprietate. Contractul de cesiune trebuie inscris in Registrul Comunitar al Marcilor?

mirabela

Post by mirabela » 10 Oct 2006, 13:54

se inscrie in Registrul National al Marcilor si se publica B.O.P.I.

Regulamentul de aplicare a L.84/1998 privind marcile si indicatiile geografice prevede:

Regula 25 - Cererea de inscriere a cesiunii unei marci.
(1) Cererea de inscriere a cesiunii unei marci va contine urmatoarele elemente:
a)numele sau denumirea si adresa sau sediul titularului;
b)numele sau denumirea si adresa sau sediul noului titular;
c)daca titularul are un mandatar, numele sau denumirea si adresa sau sediul acestuia;

d)daca noul titular are un mandatar, numele sau denumirea si adresa sau sediul acestuia;
e)cand noul titular este un strain, denumirea statului caruia acesta ii apartine, denumirea statului in care noul titular isi are domiciliul/sediul sau in care noul titular are o intreprindere in intelesul art.3 din Conventia de la Paris;
f)cand noul titular este o persoana juridica, forma de constituire a acesteia, cat si statul a carei legislatie a servit drept cadru pentru constituirea persoanei juridice;
g)lista produselor si serviciilor la care se refera cesiunea marcii, daca cesiunea nu priveste toate produsele si serviciile inregistrate;
h)documentele care fac dovada cesiunii marcii in conformitate cu regula 26.
(2) Cererea se considera depusa numai dupa plata taxei prevazuta de lege.

Regula 26 - Schimbarea titularului
(1) Cand schimbarea titularului rezulta dintr-un contract, cererea de inregistrare a cesiunii unei marci va fi insotita de:
a)o copie a contractului de cesiune certificata pentru conformitate sau
b)un extras, certificat pentru conformitate, din contractul care stabileste schimbarea titularului.
(2) Cand schimbarea titularului rezulta dintr-o fuziune, cererea de inregistrare a cesiunii unei marci va fi insotita de copia certificata pentru conformitate a documentului in baza caruia a avut loc fuziunea.
(3) In situatia prevazuta la parag. (2), daca schimbarea vizeaza numai unul sau o parte din cotitulari, si nu toti cotitularii, la cererea de inregistrare a cesiunii unei marci se va anexa un document semnat de ceilalti cotitulari care sa contina acordul expres al acestora cu privire la noul titular.
(4) Cand schimbarea titularului s-a produs prin efectul legii sau in baza unei hotarari judecatoresti cererea de inregistrare a cesiunii va indica si va fi insotita de documentul certificat conform cu originalul, care sa dovedeasca respectiva schimbare.

Regula 27 - Inscrierea cesiunii
(1) Cand conditiile de inscrierea a cesiunii unei marci, prevazute la regula 25, nu sunt indeplinite, O.S.I.M. acorda solicitantului cererii un termen de 3 luni pentru remedierea lipsurilor. In cazul in care lipsurile nu sunt remediate in termenul acordat O.S.I.M. decide respingerea cererii.
(2) O singura cerere de inscriere a cesiunii este suficienta in cazul cesiunii a doua sau mai multe marci, cu conditia ca pentru toate aceste marci sa existe un singur titular, iar cesiunea sa se efectueze catre un singur nou titular.

(3) La data la care cererea de inscriere a cesiunii indeplineste cerintele prevazute la regula 25, O.S.I.M. inscrie cesiunea in Registrul National al Marcilor si o publica in B.O.P.I.

Regula 28 - Inscrierea licentelor si a altor drepturi
(1) Cererea de inscriere a unei licente sau a constituirii unui drept real va contine urmatoarele elemente:
a)numele sau denumirea si adresa sau sediul titularului;
b)daca titularul are un madatar, numele sau denumirea si adresa sau sediul acestuia;
c)numele sau denumirea si adresa sau sediul beneficiarului licentei sau a dreptului real;
d)daca este cazul, numele statului caruia ii apartine beneficiarul licentei, numele statului in care acesta isi are domiciliul/sediul sau o intreprindere in intelesul art.3 din Conventia de la Paris;
e)numarul inregistrarii marcii care face obiectul inscrierii licentei sau a dreptului real;
f)lista produselor si serviciilor la care se refera marca ce face obiectul cererii de inscriere a licentei sau a dreptului real;
g)semnatura titularului sau a mandatarului acestuia.
(2) Cand marca face obiectul unei licente pentru o parte din produsele si serviciile pentru care marca este inregistrata sau cand licenta este limitata teritorial ori este o licenta temporara, cererea de inregistrare a licentei va indica, dupa caz:
a)produsele si serviciile la care se refera licenta,
b)partea din teritoriul Romaniei pentru care se acorda licenta,
c)durata pentru care se acorda licenta.
(3) Cererea se considera depusa numai dupa plata taxei prevazuta de lege.
(4) Cand conditiile prevazute la parag. (1) si (2) nu sunt indeplinite, O.S.I.M. acorda solicitantului cererii de inregistrare a licentei un termen de de 3 luni pentru remedierea lipsurilor. In cazul in care lipsurile nu sunt remediate in termenul acordat, O.S.I.M. decide respingerea cererii.
(5)Licenta marcii este inscrisa in Registrul National al Marcilor sub mentiunea "licenta exclusiva", daca titularul si licentiatul solicita in mod expres aceasta mentiune.
(6) Marca poate face obiectul unor masuri de executare silita si poate fi data in gaj sau face obiectul altui drept real.

(7) La cererea uneia din parti drepturile reale, cat si masurile de executare silita se inscriu in Registrul National al Marcilor si se publica in BOPI.

SPER SA ITI FIE DE FOLOS.

Daca vrei da-mi un pm si iti trimit tot regulamentul sau viziteaza site-ul www.osim.ro

oana_stroescu

Post by oana_stroescu » 10 Oct 2006, 14:26

Merci!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests