Mortul autor

Discutii privind procedura penala
corect

Mortul autor

Post by corect » 06 Oct 2006, 21:33

Daca la savarsirea unei infractiuni participa 4 persoane, dintre care una decedeaza in cursul savarsirii (fara ca decesul sa ii fie provocat de alta persoana), se face inceperea urmaririi penale pt. ceilalti trei si se da n.u.p. pentru decedat, PRIN ACEEASI REZOLUTIE?

Daca nu, cum se procedeaza?

Ms. :) :floare:

Baltazar

Post by Baltazar » 06 Oct 2006, 23:10

nup-ul nu are cum sa se dea printr-o rezolutie de incepere a urmaririi penale... :-D

nup se da numai la finalizarea cauzei, prin acelasi act prin care se da solutie fata de ceilalti trei

luc4s

Post by luc4s » 07 Oct 2006, 03:14

Prin referatul de terminare a urmeririi penale se propune trimiterea in judecata a celor 3(daca e cazul) si nup pt decedat.

corect

Post by corect » 07 Oct 2006, 10:00

Baltazar wrote:nup-ul nu are cum sa se dea printr-o rezolutie de incepere a urmaririi penale... :-D

nup se da numai la finalizarea cauzei, prin acelasi act prin care se da solutie fata de ceilalti trei
Baltazare, dar cum crezi tu ca s-ar putea sa mai dai neinceperea urmaririi penale, dupa ce tu deja ai inceput-o? :roll:
Cred ca iti scapa ceva. mai gandeste-te! :roll:

corect

Post by corect » 07 Oct 2006, 10:07

Si ca sa te ajut, e posibil ca cei trei sa fie scosi de sub u.p., ceea ce se face prin ORDONANTA. Iar confirmarea propunerii de n.u.p. se face prin REZOLUTIE. (vezi art.228, alin.6 din C.p.p.).
Iar daca se da rechizitoriu, ce te faci, ca n.u.p. nu se afla printre solutiile expres si limitativ prev. de lege ca ar putea fi cuprinse in acest act procesual (vezi art.262 din C.p.p.)?

Si...Baltazare, te rog, ori da-mi un raspuns bine argumentat, ori lasa-ma! :fluierat:

comisar

Post by comisar » 07 Oct 2006, 12:25

Fiind o fapta de competenta procurorului,aceasta va incepe urmarirea penala si prin rechizitoriu ii pune pe toti bine, vii cu vii,morti cu morti,care e vinovat la instanta,care nu sunt vinovati scoatere de sub urmarirea penala,morti, incetare.art.sunt in c.p.p.
urmariea penala se incepe pentru fapta.
corect sau nu
Se cunoaste lipsa maestrului Dricaru
pentru Lucs
schimba foto ca ne facem de ris
unde ai vazut referate de terminare a urmaririi penale facute de politie pentru omor,

luc4s

Post by luc4s » 07 Oct 2006, 12:31

comisar wrote:
unde ai vazut referate de terminare a urmaririi penale facute de politie pentru omor,
Poate imi scapa mie, dar unde vezi tu ca scrie de omor? :?
A spus doar ca nu l-au omorat coautorii si ca a murit de moarte buna :-D
Oricum, bine ai revenit.
Cu privire la fotografie, o sa-i trimit un pm lui Costy81gl.
Nu stiu de ce imi da eroarea asta. :razz:
Poate sunt prea sexy. :mrgreen:

luc4s

Post by luc4s » 07 Oct 2006, 12:35

@corect:Daca a decedat in cursul savarsirii infractiunii, se poate considera desistare :-D :-D :-D

mariusms

Post by mariusms » 07 Oct 2006, 12:56

corect wrote: Si...Baltazare, te rog, ori da-mi un raspuns bine argumentat, ori lasa-ma! :fluierat:
Raspunsul lui Baltazar este corect, Corect. :lol:

comisar

Post by comisar » 07 Oct 2006, 13:38

scuzati am crezut ca e infractiunea de omor

corect

Post by corect » 07 Oct 2006, 13:42

mariusms wrote:Raspunsul lui Baltazar este corect, Corect. :lol:
Daca nu imi argumentezi, nu te cred! :mrgreen:

corect

Post by corect » 07 Oct 2006, 13:50

Comisare, eu daca am identificat faptuitorii, dar incep u.p. in rem, cum crezi ca ii voi numi pe cei patru (inclusiv mortul) in cursul u.p.. Ca, daca fac cum zici tu, si incep u.p. pt fapta si ii rezolv pe faptuitori de-abia la sfarsit, se cheama ca cu am invinuiti in cauza. Si daca nu am invinuiti, cui mai prezint materialul de u.p.? Iar daca tu crezi ca toti vor fi invinuiti, ce ma fac cu mortul?
:-x

Astept mai multe argumente. Si nu de genul:
comisar wrote:art.sunt in c.p.p.
Cu asa propozitii facem de ras militia romana, careia cred ca ii apartii!
No offence!

Vorba cuiva de pe site: "Nu ne certam, doar discutam aprins! :lol:

corect

Post by corect » 07 Oct 2006, 13:54

Rectific!
Am vrut sa spun: "...se cheama ca nu am invinuiti in cauza."

Viteza... :mask:

Samurai

Post by Samurai » 07 Oct 2006, 14:40

Si care este solutzia dupa tine mai Corectitudine?

minodora

Post by minodora » 07 Oct 2006, 15:02

mariusms wrote:Raspunsul lui Baltazar este corect, Corect. :lol:

Corect! :lol:

Post Reply