Buna ziua!
Este prima oara cand postez ceva pe "penal".
Va rog foarte mult sa ma lamuriti cu cateva chestiuni, daca se poate :
1. In mai multe procese intentate mie de fosta sotie, aceasta s-a folosit de acelasi "set" de martore care au mintit sub juramant. Intrebarea este, in cazul in care fac plangeri penale impotriva lor, ce categorie de martori pot eu sa citez la parchet ? Pot cita parintii, fratele sau cumnata ? Alte rude care sa stie situatia de fapt, sau care sa fi perceput nemijlocit faptele invocate in depozitii nu am.
2. In ce termen de la depozitiile mincinoase ale martorelor reclamantei trebuie sa fac plangerea penala ? Exista vreun termen limita ?
3. Intentionez sa formulez si sa inaintez un recurs impotriva sentintei Tribunalului in procesul de partaj bunuri comune. Eventuala cercetare penala va suspenda judecarea recursului meu ?
4. In cazul in care se va dovedi marturia mincinoasa a celor doua martore, acest lucru poate duce la modificarea sentintei in recurs, sau la revizuirea unei sentinte eventual ramasa definitiva si irevocabila ?
Va multumesc anticipat si astept raspunsuri. Cu aleasa stima...catalin_tl
termen pl. penala pt. marturie minicinoasa
Re: termen pl. penala pt. marturie minicinoasa
...eu zic ca
1. da; rudele apropiate ale invinuitului/inculpatului nu sunt obligate sa depuna ca martori, dar poate consimt, poti sa stii?
2. da, 5 ani de la data sav. infractiunii.
3. nu
4. da, revizuire, daca martorul a fost condamnat def. pt. o infractiune privitoare la pricina
Succes!
1. da; rudele apropiate ale invinuitului/inculpatului nu sunt obligate sa depuna ca martori, dar poate consimt, poti sa stii?
2. da, 5 ani de la data sav. infractiunii.
3. nu
4. da, revizuire, daca martorul a fost condamnat def. pt. o infractiune privitoare la pricina
Succes!