spatiu comercial la parterul unui bloc

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
fnic

spatiu comercial la parterul unui bloc

Post by fnic » 24 Sep 2006, 20:43

Vreau sa deschid un cafe bar la parterul unui bloc care a avut prin proiectul de constructie al lui(1972) un spatiu comercial in care a functionat un magazin chimice electrice pana in anul 1993.Acum acest spatiu comercial este proprietatea privata al unui bun amic care mi l-a dat spre folosire printr-un contract de comodat.Dupa ce l-am modernizat si am vrut sa-l deschisd mi s-a spus ca imi trebuie acordul vecinilor cu toate ca programul acestei unitati va fi de zi.Eu sustin ca pentru un spatiu comercial prevazut prin proiectul de constructie al blocului nu am nevoie de un asemenea acord.Juristul de la sanepid mi-a dat dreptate,cel de la primarie nu.Nu stiu ce sa fac sa nu incalc vreo lege si sa am probleme.Proprietarul apartamentului de deasupra spatiului nu vrea sub nici o forma sa-si dea acordul,cu toate ca nu l-am deranjat cu nimic pana acum deaoarece barul nu a fost deschis.

oana_stroescu

Post by oana_stroescu » 25 Sep 2006, 18:02

Iti trebuie acordul vecinilor daca intri prin scara sau autorizatia de constructie daca ai intrare separata. Incearca si varianta asta. La altii a fost suficient.

fnic

saptiu comercial 2

Post by fnic » 25 Sep 2006, 19:40

spatiul comercial are intrare sparata de accesul in bloc.iar lucrarile executate nu necesita autorizatie de constructie conf legii 50/1001 republicata art.11 lit.a...h.
Jurista de la sanepid mi-a spus ca fiind un spatiu comercial destinat prin proiect (chiar daca initial a functionat ca magazin chimice electrice) in cazul in care coresunde din punct de vedere sanitar veterinar nu este necesara schimbarea de destinatie si implicit acordul vecinilor.
Mentionez ca in contractul de comodat proprietarul mi-a incredintat un spatiu comrcial format din trei incaperi(grup social,magazie si spatiu de servire) care va avea destinatia de cafe bar de zi.
INTREGUL PARTER AL ACESTUI BLOC ARE SPATII COMERCIALE INCA DE LA DAREA IN FOLOSINTA NEFIIND VORBA DE SPATII COMERCIALE PROVENITE DIN APARTAMENTE DE LOCUIT, SPATII COMUNE SAU SPATII CU ALTA DESTINATIE LA CARE S-A SCHIMBAT DESTINATIA IN VEDEREA FOLOSIRII PENTRU ACTIVITATI COMERCIALE

Post Reply