Accident auto -despagubiri de plata....cum?

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
dan54

Accident auto -despagubiri de plata....cum?

Post by dan54 » 03 Sep 2004, 21:47

De pe urma unui accident auto, ca urmare a neacoperirii complete a daunei de catre asigurarea RCA, am de platit o diferenta pagubitului...nu are rost sa ajung la judecata pt. ca are facturi corecte de la reparatii, etc...
Intrebarea mea este: CARE VA FI MODALITATEA DE PLATA A ACESTOR DESPAG IN CAZUTL UNUI PROCES PIERDUT(MI SE VA FACE SECHESTRU PE BUNURI SAU PE BAZA SALARIULUI SE VA CALCULA O COTA LUNARA DE PLATA ? Practic alte surse in afara salariului nu am si nici posibilitati sa platsc banii respectivi... :cry:
DE CE SE VA TINE CONT LA CALCULA REA ACESTEI COTE?
Suma este de ordinul zecilor de milioane...
Va multunesc!!!

wittmann

Post by wittmann » 05 Sep 2004, 19:55

Modalitatea normala de plata a oricarei sume este cea de buna-voie. In caz contrar creditorul ce are un titlu executoriu are la dispozitie modalitatile de executare silita prevazute de C.proc.civ. si care pot fi poprirea (unde se include si retinerea din salariu sau alte surse financiare) sau vanzarea prin intermediul executorului judecatoresc a bunurilor debitorului pana la acoperirea sumei. Deci posibilitatile creditorului tau exista si probabil nu va ezita sa se foloseasca de ele...

dan54

Post by dan54 » 06 Sep 2004, 13:22

Multumesc pentru raspuns...pai si daca nu am nici un bun pe numele meu???

dan54

Post by dan54 » 06 Sep 2004, 13:30

Inca o lamurire:
Pana la urma se pare ca respecitvul a folosit asigurarea CASCO si eu o sa trebuiasca sa vorbesc cu cei la care are el CASCO, adica Allianz..credeti ca pot negocia suma respectiva cu cei de la asigurari, in sensul reducerii acesteia si sa o pot esalona pe o perioada de timp???
Sau sa ma judec cu ei pe aceasta suma?
Multumesc!!!

Post Reply