limited liability partnership

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
shefu

limited liability partnership

Post by shefu » 19 Jul 2006, 14:15

poate o asociatie fara personalitate juridica LLP (limited liability partnership) sa devina actionar intr-o societate romaneasca? s-a confruntat cineva cu aceasta problema sau stie daca se poate inregistra la registru o asemenea societate romana cu acest actionar?in conditiile in care legea 31 spune ca se pot asocia persoanele fizice si juridice (or asociatia in cauza nu este persoana juridica)

bubulina

Re: limited liability partnership

Post by bubulina » 19 Jul 2006, 17:31

Nu stiu ce este aceea o "asociatie fara personalitate juridica LLP (limited liability partnership)".Insa legea 31/1990 permite ca o asociatie sau fundatie sa fie actionara sau asociata la o societate comerciala . :cafea:

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 21 Jul 2006, 13:50

Am citit la un moment dat, parca la sociologie, ca LLP este una din formele de practicare a profesiei, specifica avocatilor si contabililor din SUA.

pernes

Post by pernes » 21 Jul 2006, 15:00

LLP este o persoana juridica independenta autorizata sa realizeze tranzactii in UK si in strainatate. ( pe legea UK) .Parteneriat cu raspundere limitata constituit din minim doi asociati, dar in fond tot o societate comerciala cu raspundere limitata. :roll:

shefu

Post by shefu » 21 Jul 2006, 17:46

1. am folosit termenul asociatie in sens de asociere nu in cel existent in OG 26/2000.
2. pe ce se bazeaza afirmatia ca LLP este persoana juridica, deci are personalitate juridica?

wittmann

Post by wittmann » 21 Jul 2006, 20:06

Pana la urma LLPul asta al tau in conform carei legislatii a fost infiintat? In ce tara?

robin_hood_2

Post by robin_hood_2 » 21 Jul 2006, 20:38

M-am uitat pe net si, intr-adevar, nu e numai pt. avocati si contabili.Pernes are dreptate.
Se gasesc informatii suficiente pe
http://en.wikipedia.org/wiki/Limited_li ... artnership

Post Reply