Accesiune imobiliara
Accesiune imobiliara
Am nevoie de o actiune in justitie privind constatarea dreptului de proprietate asupra unei constructii edificate pe un teren pentru care am titlu de proprietate. Constructia a fost edificata fara autorizatie de construire inca din anul 1958. Daca cineva poate sa ma ajute in problema mea si imi poate trimite informatii, il rog sa ma indrume in toate etapele ce trebuiesc urmate in aceasta actiune.
Nu prea dai detalii daca detii terenul inca din 1958 si ai construit tu sau daca ai dobandit ulterior terenul (si constructia). In principiu, problema ta se numeste accesiune imobiliara si se gaseste reglementata in Codul civil-art.482 si urm.
Totusi trebuie facute distinctii cu privire la cine, cand si in ce regim a costruit pe terenul cu pricina pentru a se putea vorbi despre un constructor de buna sau de rea credinta- distinctiile de tratament le gasesti in cod.
Daca furnizezi mai multe detalii s-ar putea sa primesti un raspuns mai complet.
Succes
Totusi trebuie facute distinctii cu privire la cine, cand si in ce regim a costruit pe terenul cu pricina pentru a se putea vorbi despre un constructor de buna sau de rea credinta- distinctiile de tratament le gasesti in cod.
Daca furnizezi mai multe detalii s-ar putea sa primesti un raspuns mai complet.
Succes