Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
-
vik
Buna tuturor!
Sunt nou pe acest site.

Vreau sa stiu daca CEDO judeca plangeri de natura comerciala (faliment).
Am cautat pe site-ul lor si nu am gasit nimic in sensul asta.
Cererea mea a fost inregistrata dar nu a fost inca admisa (a trecut deja un an de zile).
Va multumesc
-
wittmann
CEDO judeca orice plangeri in care reclamantul invoca incalcarea unui drept reglementat de Conventie. In masura in care invoci si faci dovada ca in cursul procedurii de faliment ti-a fost incalcat un asemenea drept, ai toate sansele sa ti se admita plangerea.
-
attorneyatlaw
Wittmann are dreptate 100%.
In plus ar trebui sa stii ca CEDO nu judeca pricina ta ci observa numai daca s-a produs o incalcare a Conventiei. Hotararea obtinuta va fi deci de genul: "da, s-a incalcat Conventia, acordam sau nu o suma de bani ca despagubire pentru aceasta incalcare" sau "nu s-a incalcat conventia"
Nu ai gasit pricini comerciale pe saitul lor pentru ca CEDO NU JUDECA PRICINI COMERCIALE ci se ocupa de incalcarea drepturilor OMULUI (cum ii zice si titulatura.) Insa daca in cursul procedurii cuiva (pers. fizica) i s-au incalcat drepturile prevazute in Conventie, se aplica ceea ce a spus Wittmann.
-
wittmann
Nu stiu daca incalcarea trebuie sa priveasca neaparat drepturile unei persoane fizice. Dar s-ar putea sa ma insel...