timeismoney wrote:nefiind de specialitate nu m-am exprimat eu tocmai corect, scuze, n-as vrea sa dau nastere unor polemici

Tocmai ai dat.
Cat pentru Orange: acum lasand la o parte juridicul, casatoria are cu totul alt scop decat cel urmarit in mod obisnuit printr-un contract civil. Si din pacate acest scop nu dureaza, in dese randuri, prea mult, ca oamenii nu sunt asa cum ar trebui sa fie. Dupa parerea mea, desfacerea casatoriei este cea mai trista reziliere posibila. Si cu atat mai grav, daca sunt si copii.
Nu mai insist asupra diferentelor intre casatorie si contractul civil. Sincer, nu e frumos spus ca sentimentele a doi oameni care isi unesc destinele sa se concretizeze intr-un contract civil. Trebuie sa fie mult mai mult decat atat. O comuniune, o completare reciproca, o deplina armonie, si, evident, multa iubire la mijloc. Pe toate planurile. Trebuie ca atunci cand iti vezi partenerul de viata sa devi, chiar si pentru cateva secunde, mai fericit. Iar atunci cand primesti un apel sa tresari pur si simplu. Iar nu sa ajungi sa te enervezi ca iar te sacaie sau sa ai emotii ca iar nu-i convine ceva. Gata! Ajunge cu meditatia!
...incep sa devin sensibil. Nu-i bine.