Reactualizarea cadastrului

Vesti de interes.
Post Reply
aprepe

Reactualizarea cadastrului

Post by aprepe » 10 Mar 2006, 10:35

Cum se face o reactualizare a cadastrului, daca s-au facut mici modificari in apartament, desfintarea unei debarale din buc. cu pereti f. subtiri de 5 cm, pe vremea cind nu se cerea aut de constr.-desfintare pentru orice modificare ce nu afecteaza structura de rezistenta ? Se face un nou dosar , o noua schita a apartamentului, o noua intabulare la judec. in cartea funciara ? Supr. totala a apart. nu s-a schimbat. Sau se face o noua schita si se ataseaza la dosarul vechi , cu noile schimbari int. la Centrul nat de cartografie si geodezie care detine dosarele de cadastru in arhiva sa (de la P-ta presei libere , linga fac. de romana- americana)?
Multumesc.

fil

Post by fil » 11 Mar 2006, 16:20

Problema ta este de fapt sa-ti faci cadastru, nu sa actualizezi !

Ca daca il aveai, sigur nu ai in planul cadastral, de fapt in releveul imobilului, acei "pereti f. subtiri de 5 cm" pentru ca, dupa cum spui, ai facut modificarea "pe vremea cind nu se cerea aut de constr.-desfintare"

Pentru a "face" cadastru ia legatura cu o persoana autorizata de Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara, institutia abilitata in domeniu.

aprepe

Post by aprepe » 12 Mar 2006, 08:44

Multumesc pentru raspuns,
Cadastru a fost facut de fostul proprietar inainte de a-mi vinde mie apartamentul si intabulat la judecatorie, altfel nu putea vinde. problema este ca mie mi s-a dat doar fisa de inscriere in cartea funciara. Nu am nici copie dupa cadastru ,nici schita apartamentului care mi-a spus ca a fost depusa la cadastru. In apartament vreau sa descid cabinet medical si mi se cere acest cadastru al apartamentului pentru a se dovedi marimea camerelor. In casa nu mai sunt debarale, dar in actele de vinz-cump. figureaza si acum nu am de unde sa stiu unde au fost, cit au fost de mari. Am facut cerere la Centul de cadastru, geodezie si cartografie sa -mi elibereze o copie din arhiva, la Inst. de proiectare din str. Academiei pt. copii schite bloc, apartament cu retele si acum astept 1-2 saptamini pina se vor putea ridica. Acum daca sunt modificari de la vechea schita pe care eu nici nu am vazut-o , la actualul amplasament (nu vad o debara) este nevoie de o reactaalizare a schitei, a planului cadastral care sa corespunda cu cea ce este in teren, chiar daca suprafata apart. este practic aceiasi si platesc acelas impozit ?
Eu cred ca da, caci se mareste suprafata camerei respective, sau a holului unde a fost si dispare zidul debaralei din schita, asa mi se pare logic. Nu stiu daca mai este nevoie de o reintabulare in c.f. deoarece nu am constr. nimic nou.

excalibur

Post by excalibur » 12 Mar 2006, 11:07

Mai bine mergi la Biroul CF si intreaba.
Normal, ar trebui modificate datele tehnice ale imobilului, dar nu am vazut sa se fi aprobat normele despre care se vorbeste in Legea nr. 7/1996 si de aceea cred ca inca se lucreaza dupa ureche.

Post Reply