-
anna
Poate fi deschisa succesiunea in fata notarului daca deja se afla pe rolul instantei un proces referitor la succesiune care momentan este suspendat. Partile au ajuns la un acord.
-
attorneyatlaw
nu, in principiu.
insa repuneti cauza pe rol si depuneti la dosar tranzactie
-
anna
am intrebat notarul care a dat incheierea de suspendare a succesiunii, pentru ca atunci partile nu s-au inteles, si mi-a spus ca daca partile s-au inteles se poate relua procedura in fata notarului, si implicit dosarul aflat pe rol ramane fara obiect, sau pur si simplu dupa rezolvarea spetei, partile renunta la proces.
-
bozo
Da, se poate relua procedura la notar, daca partile s-au inteles, iar actiunea in instanta va ramane fara obiect.
-
minodora
Cred ca platiti mai mult la notar decat daca repuneti cauza pe rol si semnati tranzactia in fata judecatorului.
Depinde si de cat ati timbrat.
-
bozo
Pentru eliberarea unei copii legalizate de pe hotararea prin care se constata masa succesorala, calitatea de mostenitori si cota fiecaruia se platesc aceleasi taxe ca la notar. Doar pentru partajul efectiv se plateste taxa fixa, asta daca nu se contesta nimic.
-
codobelc
Partile pot tranzactiona in fata instantei. Daca, din diverse motive, prefera sa rezolve problema la notar, pot renunta la judecata si apoi sa-si vada de treaba la notar.
-
anna
problema este ca se doreste a se incheia tranzactia repede. daca repun pe rol cauza acum imi da termen peste o luna, cand nici macar nu sunt in tara. vroiam sa plec in vacanta linistita, vara griji. de aceea doream la notar, dar doresc sa renunt la proces dupa ce se rezolva treaba la notar. daca intampin probleme la notar, sau daca taxele sunt nejustificat de mari, repun cauza pe rol si incheiem tranzactia in instanta peste o luna. nu vreau sa dau banii inainte de a depune tranzactia in fata instantei
-
attorneyatlaw
daca ai avut procedura notariala deschisa si ai suspendat-o atunci da, o poti relua.
Din postarea ta initiala eu nu intelesesem asa ceva, credeam ca vrei sa o deschizi acum.
Intr-adevar, dosarul de instanta ramane fara obiect.