Locuri de procurori scoase la concurs pt politisti?

Vesti de interes.
Post Reply
ss

Locuri de procurori scoase la concurs pt politisti?

Post by ss » 26 Feb 2006, 10:35

Tristan,este vorba de un proiect de OUG de anul trecut?Stiu ca cf. acestei ordonante ar fi vrut sa treaca(mai precis sa delege) ofiterii CP la parchete.
De fapt asta e modelul european-nu cred insa ca vor fi de acord sefii din MAI-dispar din schema cam multe functii de conducere,ca de fapt de asta se opun(pe timpul ministeriatului Stanoiu din cauza asta a fost blocat un proiect foarte bun de lege privind politia judiciara a Ministerului Public),desi dispozitiile constitutionala sunt clare.
Eu i-as face substituti de procurori(bine asta-i putin un model american) si le-as permite sa faca ce fac acum (audieri,confruntari,inceperi u.p etc -deci ce fac acum) si chiar mai mult in numele procurorului iar altele (obligatorii numai de procurori) sa fie contrasemnate de noi(de ce nu si rechizitorii,depinde de cauze);asa se castiga timp si se respecta si principiul celeritatii,dosarele fiind mult mai repede instrumentate-ptr. ca se lucreaza in echipa practic.

luc4s

Post by luc4s » 26 Feb 2006, 13:17

Sa-ti faca munca ta si tu sa fii un supervisor? :-D

constable

Post by constable » 26 Feb 2006, 14:51

Este intr-adevar vorba de transformarea a 1200 Cp-isti (printre ei si CAPisti) in procurori. Ceea ce ar fi o mare prostie... Dar la noi ca la nimeni se intampla... Sa dea Domnun sa nu...

Trecerea politiei judiciare la Parchet era tot o mare aiureala si bine ca nu s-a intamplat. De fapt toata politia e judiciara prin menirea ei avand drept scop prevenirea si controlul infractionalitatii.

rudareanu

Post by rudareanu » 28 Feb 2006, 07:36

in Caras-Severin se aude ca 11 politisti vor trece in parchet.
lucrul acesta pare o aberatie printre avocati, din moment ce exista colegi (cu experienta de 15-20), care vor sa treaca in parchet si li se cere examen.

norocel

Post by norocel » 28 Feb 2006, 08:49

Avocatii cu vechime de peste 10 ani, pot trece in magistratura fara examen.
Nu o spun eu, o spune legea... :mrgreen:
In schimb pentru politisti nu avem un text de lege care sa permita intrarea in magistratura fara concurs.
Parerea mea este ca nu ar trebui sa se permita nimanui sa intre fara concurs organizat corect, adica fara privilegii pentru anumite categorii, dar daca legiuiltorul a fost de alta parere, asta este. :evil:

luc4s

Post by luc4s » 28 Feb 2006, 17:31

rudareanu wrote:in Caras-Severin se aude ca 11 politisti vor trece in parchet.
lucrul acesta pare o aberatie printre avocati, din moment ce exista colegi (cu experienta de 15-20), care vor sa treaca in parchet si li se cere examen.
Nu e mica probabilitatea ca avocatul ala cu 20 ani vechime sa fie mai prost pregatit decat un politist cu 3 ani vechime.
Nu vedeti ca va faceti de ras?
Nu spun ca nu exista peste tot uscaturi, dar sa faci plangere pt art 181 CP la Judecatorie?
E o isprava de-a unui coleg de-al vostru pregatit care ar merita sa fie magistrat(avocat definitiv :grin: )

livache

Post by livache » 28 Feb 2006, 19:14

[quote="constable"]Este intr-adevar vorba de transformarea a 1200 Cp-isti (printre ei si CAPisti) in procurori. Ceea ce ar fi o mare prostie... Dar la noi ca la nimeni se intampla... Sa dea Domnun sa nu...

pai doar asa a-ti avea continuitate .......maiestre

rudareanu

Post by rudareanu » 02 Mar 2006, 00:07

Luc4s wrote:Nu e mica probabilitatea ca avocatul ala cu 20 ani vechime sa fie mai prost pregatit decat un politist cu 3 ani vechime.
ha ha ha .. am spus 15-20 de ani mai Luc4s, nu 5-8 ani, si in nici un caz un politist cu 3 ani vechime.
Probabil ca esti politist din moment ce dai atata vehementa spuselor tale.
:)
Nu vreau sa dau nume de avocati din Caras-Severin care ar dori sa treaca in Parchet, dar iti spun eu ca unii dintre ei chiar sunt bine pregatiti,
chiar daca nu au foarte multa clientela din diferite motive :D
Sau vrei sa ma apuc sa enumar pe domnii de la cercetari penale din diferite orase din Caras, care sunt de-a dreptul "varza!!!"?

Post Reply