As vrea sa stiu daca eu in calitate da angajator al unei pers cu handicap (gradul II de invaliditate), beneficiez de ceva drepturi in relatia cu statul roman in ceea ce priveste aceasta persoana angajata de mine. Angajatul are carte de munca iar contractul de munca pe perioada nedeterminata.
Va rog sa-mi spuneti eventual si cadrul legislativ referitor la aceasta problema.
Va multumesc
intrebare
Vezi Legea 519/2002 care asigura o serie de facilitati pentru persoanele cu
Handicap care se angajeaza dar si pentru angajatori.
Exista Legea nr. 107/2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 76/2002 care spune ca cei care angajeaza persoane cu handicap, tineri absolventi si someri peste 45 de ani beneficiaza un an de zile de salariu minim pe economie, cu obligatia sa-l tina pe cel angajat doi ani de zile in firma.
Du-te la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures, acolo poti sa faci actele.
Handicap care se angajeaza dar si pentru angajatori.
Exista Legea nr. 107/2004 pentru modificarea si completarea Legii nr. 76/2002 care spune ca cei care angajeaza persoane cu handicap, tineri absolventi si someri peste 45 de ani beneficiaza un an de zile de salariu minim pe economie, cu obligatia sa-l tina pe cel angajat doi ani de zile in firma.
Du-te la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures, acolo poti sa faci actele.