Facturi taiate

inregistrari contabile, taxe si impozite, expertize contabile, evaluari, TVA
Post Reply
oana_stroescu

Facturi taiate

Post by oana_stroescu » 21 Jan 2006, 11:58

Va propun un caz.
Firma nou infiintata, asociat unic,platitoare de impozit pe profit,TVA 19%, fara angajati, doar asociatul unic.
Acesta completeaza si taie facturi fiscale, desi nu are nici un angajat.
Venit Garda si dat amenda pentru aceasta, este corect?

roxanne

Post by roxanne » 21 Jan 2006, 16:11

asociatul unic poate face cel mult contabilitatea primara,trebuie contabil sa puna stampila..

oana_stroescu

Post by oana_stroescu » 21 Jan 2006, 20:24

Asociatul unic poate semna si balanta, cu riscul de a fi gresit-o, dar asta e o alta discutie.Nu-i trebuie contabil sa o stampileze.Ca e mai bine sa ai un contabil sunt de acord, dar chiar legea face aceste precizari.
Alta parere?!! Va rog!

teodora29

Post by teodora29 » 21 Jan 2006, 23:29

Probabil ca cei de la Grada au dat amenda pentru modul cum au fost intocmite facturile si nu pentru faptul ca au fost intocmite de asociatul unic.
Vezi in ce text de lege au incadrat contraventia.

sebi77

Post by sebi77 » 22 Jan 2006, 10:46

oana_stroescu wrote:Asociatul unic poate semna si balanta, cu riscul de a fi gresit-o, dar asta e o alta discutie.Nu-i trebuie contabil sa o stampileze.Ca e mai bine sa ai un contabil sunt de acord, dar chiar legea face aceste precizari.
Alta parere?!! Va rog!
Subscriu si eu la parerea ta.

roxanne

Post by roxanne » 22 Jan 2006, 14:18

ma inclin si promit sa nu mai raspund la probleme de care nu stiu nimic..
:oops: :oops: :oops:

oana_stroescu

Post by oana_stroescu » 23 Jan 2006, 19:14

Merci pentru raspunsuri.Asociatul unic a completat aiurea facturile,CNP lipsa,etc.

nicuvar

Post by nicuvar » 23 Jan 2006, 19:50

oana_stroescu wrote:Merci pentru raspunsuri.Asociatul unic a completat aiurea facturile,CNP lipsa,etc.
Asociatul unic este bun de plata. Asociatul unic este obligat sa isi asume raspunderea pentru contabilitate. Nu este obligat sa angajeze un contabil.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 24 Jan 2006, 17:11

asa zic si eu ca si nicuvar.
amenda incasata nu are nici o legatura cu faptul ca nu are angajati ci numai cu faptul ca nu a respectat legislatia in domeniu

Post Reply