Discutii privind procedura civila
-
boby
Am castigat un proces impotriva unei firme din strainatate dar nu stiu cum sa o pot pune in aplicare . Ar trebui sa apelez la un avocat din tara respectiva sau ce ar trebui sa fac ?. Sentinta trebuie supralegalizata de catre Ministerul de Justitie?
Multumesc

-
Francesca
ce obiect a avut procesul? unde s-a desfasurat procesul ? care anume este tara straina?
-
boby
procesul este comercial, am castigat pe somatie de plata , firmele sunt din UK, SI SUA
-
Francesca
Firmele din Uk si Sua nu au reprezentante in Romania?
Li s-a comunicat hotararea?
-
boby
daca aveau reprezentante in Romania era mai simplu pentru ca le puteam executa aici ,dar nu au , de aceea trebuie sa le executa in tara lor . Nu l-i s-a comunicat hotararea pentru ca este prea devreme . Dar va trebui sa stiu din timp pasii necesari
Multumesc!
-
Francesca
ce inseamna " este prea devreme? "
-
boby
scumpa mea
prea devreme inseamna ca inca nu a fost reactata -procesul a avut loc acum o saptamana- dar nu asta este important . ce ma intereseaza este procedura
-
attorneyatlaw
Sentinta nu trebuie supralegalizata ci numai legalizata si investita.
Pentru a le pune in executare in alta tara se urmeaza o procedura de execquatur care insa poate diferi in dreptul respectivelor tari fata de cea reglementata de L105 la noi.
Asa incat ma tem ca va trebui sa apelati la un avocat din tara respectiva, acesta fiind singurul in masura sa cunoasca procedura de urmat.
Sper sa-ti fi fost de folos. :)
-
Francesca
Eu cred ca in momentul in care hotararea este irevocabila si o investesti cu formula executorie ar trebui sa ii notifici si sa atasezi de notificare hotararea investita, bineinteles tradusa autorizat. S-ar putea sa rezolvi problema fara sa mai fie nevoie de alte cheltuieli mai mari.
PS . Donnt "scumpa mea" with me!
-
juristu
Ma faci sa zambesc Francesca !!!
Raspunsul lui attorneyatlaw este unul intemeiat si demn de urmat !
-
Scorpion
Cu unele state Romania are incheiate acorduri de reciprocitate care privesc si executarea sentintelor pronuntate intrunul din statele semnatare.
Cu stima,
ADI