Comunicarea succesiunii cetatenilor domiciliati strainatate

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
Robertina

Comunicarea succesiunii cetatenilor domiciliati strainatate

Post by Robertina » 20 Oct 2005, 16:03

Buna tuturor, as dori sa aflu care sunt modalitatile de comunicare de deschidere a succesiunii pt cetatenii cu domicilul in strainate? Deci ce cale ar trebui sa urmareasca notarul pt a comunica deschiderea succesiunii? Daca puteti sa-mi spuneti si ce articol prevede caile de comunicare, pt ca eu nu am fost in stare sa gasesc asa ceva... :-(

Robertina

Comunicare succesiune cetateni domiciliati strainatate!!!!!!

Post by Robertina » 21 Oct 2005, 12:53

Vad ca am facut niste intrebari prea grele pt a primi macar un raspuns, asta inseamna ca legea romaneasca este foarte clara :-? !!!!!!!!!!!!

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 21 Oct 2005, 12:55

citeaza prin racomandata cu confirmare de primire, pe cheltuiala partii, la dresa pe care i-o indica partile.
Vezi C.pr.civ: citarea si comunicarea actelor de procedura, poate te ajuta

Robertina

Adresa cetateanului necunoscuta

Post by Robertina » 21 Oct 2005, 14:17

In cazul in care adresa cetateanului roman domiciliat in strainatate nu este cunoscuta, care sunt procedurile vazand faptul ca cetateanul roman stabilit in strainatate nu are cum sa obtina ziarele locale sau nationale din Romania (pt ca persoana care a facut succesiunea sustine ca a facut ceea ce i-a stat in putinta pt aceasta comunicare, dar nu este adevarat, fiind la cunostinta nr de telefon al cetateanului stabilit in strainatate)?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 21 Oct 2005, 14:27

procedura e tot aia din codul de procedura civila.
Greu sa probezi ca a stiut nr. de telefon si nu a sunat.
Insa cel din strainatate evident ca nu s-a prea interesat daca nu a aflat de deces timp de 6 luni.
a ataca un certificat de mostenitor pe o astfel de baza e sotit esecului

Post Reply