Divort in Romania din Vancouver. In acord, fara copii/bunuri

Familiei
Post Reply
LauraDM

Divort in Romania din Vancouver. In acord, fara copii/bunuri

Post by LauraDM » 17 Oct 2005, 22:39

Tare as avea nevoie de putin ajutor logistic din partea voastra. Iata despre ce este vorba:

DESCRIEREA SITUATIEI:
- 1997: Casatorie in Romania;
- 2002: Am emigrat amandoi in Canada (in Vancouver);
- nu avem copii;
- nu avem bunuri comune (stam cu chirie intr-un apartament mobilat in Vancouver); deci avem amandoi domiciliul in strainatate la aceeasi adresa;
- avem doar cetatenie romana (fiind doar rezidenti permanenti in Canada / adica fara cetatenie deocamdata);
- nu am avut si nici nu avem relatii extraconjugale (daca are vreo importanta :) ).

INTENTIE DE DIVORT:
- suntem irevocabil de acord sa divortam;
- motive: reciproc consens ca nu suntem potriviti pentru o viata impreuna mai departe;
Insa, ne este imposibil sa ne deplasam fizic in Romania pentru procedura judecatoreasca.

NELAMURIRI:
- Putem sa divortam prin mandatar sau/si avocat? Daca da care ar fi calea ce trebuie urmata?
- Este suficienta o procura comuna, sau trebuie sa faca fiecare una separata?
- Ce se intelege prin procura speciala? Ne puteti, va rugam mult, trimite un model?
- In Vancouver nu exista Consulat al Romaniei, iar cel mai apropiat in Canada este la 5000 km (cinci mii); fiindu-ne imposibil sa mergem pana acolo pentru a obtine o autentificare prin ambasada. Este suficienta (recunoscuta in Romania) autentificarea data de un notar public din Vancouver?
In plus, sotia (adica eu) vrea sa-si pastreze numele de familie al sotului. Este necesara o cerere separata?

In final, exista o solutie legala priviind situatia noastra? Pe scurt, domiciliul ambilor soti in strainatate, de comun acord cu divortul, fara copii si fara bunuri comune, dar aflati in imposibilitatea de a ajunge in Romania sau la un Consulat al Romaniei (date fiind distantele foarte mari si limitari de timp si financiare).

Un sfat din partea voastra, ar fi mai mult decat binevenit pentru a intelege ce avem de facut.

In speranta unor raspunsuri utile multumesc din suflet celor care isi rapesc putin din timpul lor pentru a-mi scrie cateva randuri.

cu bucurie ca existati,
Laura
:floare:

Emilro2001

Ceva clarificari

Post by Emilro2001 » 24 Oct 2005, 19:27

Buna Laura,

Probabil ca trebuie sa incepi cu o procura, cineva sa va reprezinte in tara.

Aici poti afla cum poti obtine o procura fara a fi prezent la locul cu pricina.
http://www.romaniacanada.com/

Mai exact aici: http://www.romaniacanada.com/3.actenotariale.htm#acte1

Apoi o data ce aveti reprezentanti, ei vor juca dupa scenariul vostru.

Post Reply