indisponibilitate avocat

Discutii privind procedura civila
Post Reply
bebe2004

indisponibilitate avocat

Post by bebe2004 » 13 Oct 2005, 21:17

Este posibil ca un proces civil (partaj) sa se amane datorita indisponibilitatii avocatului uneia dintre parti?

Concret: avocata mea nu poate participa la urmatorul proces si imi spune ca poate face o cerere de amanare pe motive de indisponibilitate si ca va trimite asistenta sa prezinte aceasta cerere. imi spune ca nu exista niciun risc si ca procesul nu se va judeca si se va acorda alt termen.

este chiar asa? este legal? nu va ofensa acest lucru judecatorul?

am auzit de un caz in care una din parti a pierdut din motive similare.

Va multumesc, cu stima

justitiabilul

Post by justitiabilul » 14 Oct 2005, 10:53

cererea este admisibila daca este convingator motivata.
sunt si judecatori care se mai simt ofensati dar cererea trebuie admisa daca, repet, se invoca un motiv intemeiat(accident, moartea unei rude etc intervenite inopinant astfel incat avocatul nu si-a putut asigura substituirea)

indian

Post by indian » 14 Oct 2005, 21:26

Desi este admisibila, instantele din Bucuresti au facut un obicei din a respinge cererea pe motiv ca avocatul poate fi substituit.

Crtistina

Post by Crtistina » 15 Oct 2005, 10:30

eu observ o practica contrara. De multe ori, judecatorul ezita sa treaca la judecarea cauzei, daca cealalta parte nu e in sala si asta desi nu se prezinta nimeni sa ceara o amanare.
Nu inteleg de unde ezitarea asta, din moment ce regulile sunt destul de clare.

minodora

Post by minodora » 15 Oct 2005, 15:33

Eu am observat asta numai la amanari si mi se pare corect. E totusi ciudat cand vii la timp, iei dosarul te uiti, iesi 10 minute din sala si cand te intorci observi ca s-a si luat dosarul. :mrgreen:
Iar in legatura cu cererea de indisponibilitate cred ca depinde foarte mult de mai multe: instanta, al n-lea termen, nimeni altcineva pe delegatie, fond sau nu...

Post Reply