Am trimis prin posta trei recursuri cu acelasi plic.
Plicul a fost pus doar la unul din dosare si in celelalte doua mi s-a invocat exceptia tardivitatii.
Aveti ceva idei privind modul in care as putea rezolva situatia?
ceva idei?
In Regulamentul de rdine interioara al instantelor judecatoresti, aprobat prin HCSM nr. 159/2004, se arata ca:
ART. 96
(1) Actele de sesizare a instantei, depuse personal sau prin reprezentant, sosite prin posta, curier ori fax, se depun la registratura, unde in aceeasi zi primesc data certa, dupa care se predau presedintelui instantei spre rezolvare, avand atasate si plicurile sau, dupa caz, dovada modului in care au fost transmise.
Pot invoca faptul ca neexistand nici o dovada ca recursul nu a fost depus in termen, situatia trebuie interpretata in favoarea mea?
Oricum problema prezinta importanta mai mult din punct de vedere teoretic pentru ca obligatia este indivizibila si au fost mai multe recursuri.
Si a fost un semnal de alarma pentru viitor.
Pana acum nu am avaut nevoie de o astfel de dovada si nu am stiut ca registratoarea noastra expediaza in forma asta actele pe care i le dau.
Le expediaza cu confirmare de primire dar mai multe intr-un plic.
ART. 96
(1) Actele de sesizare a instantei, depuse personal sau prin reprezentant, sosite prin posta, curier ori fax, se depun la registratura, unde in aceeasi zi primesc data certa, dupa care se predau presedintelui instantei spre rezolvare, avand atasate si plicurile sau, dupa caz, dovada modului in care au fost transmise.
Pot invoca faptul ca neexistand nici o dovada ca recursul nu a fost depus in termen, situatia trebuie interpretata in favoarea mea?
Oricum problema prezinta importanta mai mult din punct de vedere teoretic pentru ca obligatia este indivizibila si au fost mai multe recursuri.
Si a fost un semnal de alarma pentru viitor.
Pana acum nu am avaut nevoie de o astfel de dovada si nu am stiut ca registratoarea noastra expediaza in forma asta actele pe care i le dau.
Daca exista confirmare de primire, eu asa as proceda:Norocel wrote:In Regulamentul de ordine interioara al instantelor judecatoresti, aprobat prin HCSM nr. 159/2004, se arata ca:
ART. 96
- am dovada ca am trimis si ca destinatarul a primit; ce a facut cu plicul sau unde l-a pus nu mai e treaba mea, e problema de ordine interioara.
- depun la fiecare dosar copie certificata dupa confirmarea de primire.
- obligatia mea in sedinta este sa am la mine originalul.
ART. 139
(1) Partea care a depus un inscris in copie certificata este datoare sa aiba asupra sa la sedinta originalul inscrisului sau sa-l depuna mai inainte in pastrarea grefei, sub pedeapsa de a nu se tine seama de inscris.
Instanta nu stie ca am trimis mai multe recursuri in acelasi plic. Instanta va retine doar faptul ca am trimis.