Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Am urmatoarea situatie.
Am un teren in judetul Ialomita. Terenul este dobandit prin constituire iar titlul de proprietate este eliberat in anul 1994 iar terenul a fost inscris la registurl agricol in anul 1993.
Recent am facut cadastrul si intabularea si pe incheierea de intabulare a aparut interdictie la vanzare , registratorul de carte funciara de la Ialomita considerand ca termenul de interdictie pentru terenurile dobandite prin constituire incepe sa curga de la data inscrierii in cartea funciara.
Am intrebat la un notar si mi-a spus ca procedura este abuziva deoarece toate celelalte judete ale tarii considera ca termenul de interdictie se calculeaza de la data inscrierii terenului in registrul agricol. Cica ar exista si o decizie a Curtii supreme de justitie in acest sens. Notarii publici, cand fac antecontractele de vanzare cumparare se intereseaza de data inscrierii la registrul agricol pentru terenurile pe constituire.
Stie cineva ceva , vre-un numar de decizie, o lege, ceva, ca sa ma duc sa incerc sa fac radierea de sarcina in cartea funciara?
Va multumesc anticipat si va rog un raspuns cat mai urgent.
interdictie vanzare teren dobandit prin constituire