concesionare-temei juridic

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
andana_va

concesionare-temei juridic

Post by andana_va » 26 Sep 2005, 14:03

eu-p.j.-ma invecinez cu terenul primariei pe care nu exista o constructie.pe terenul meu am o constructie si vreau sa ma extind,astfel ca as vrea sa mi se concesioneze terenul primariei.mentionez ca terenul este intravilan.concesionarea o vreau directa, fara licitatie.stiu ca se poate,dar in ce temei juridic? :(

kinga

Post by kinga » 26 Sep 2005, 14:37

Vezi Legea nr. 219/1998 - cu modificarile ulterioare.

andana_va

Post by andana_va » 27 Sep 2005, 14:40

nu ar fi mai bine sa merg pe 453/2001,atribuire directa?avand in vedere faptul ca am pe hat constructia si vreau sa ma extind? :roll: :roll:

excalibur

Post by excalibur » 27 Sep 2005, 14:52

Trebuie respectata Legea nr. 219/1998 si Legea nr. 50/1991 (modificata d emai multe ori, inclusiv prin Legea nr. 453/1001).
Nu vad cum se poate incadra situatie expusa de tine la concesionarea directa.
Concesiunea se face la initiativa concedentului cu respectarea planurilor urbanistice prin care se stabilesc ce constructii se ridica in anumite zone.

andana_va

Post by andana_va » 27 Sep 2005, 14:58

art. 15 lit. e prev. o exceptie si aici zic eu ca s-ar incadra cazul meu.se poate atribui direct,fara licitatie, terenul,in momentul in care ai o constructie pe terenul invecinat si vrei sa te extinzi.cererea este supusa aprobarii consil. local.in mom. in care ai doar teren fara constr. se org. licitatie conf. L.219/98.

excalibur

Post by excalibur » 27 Sep 2005, 15:00

ART. 15
Prin exceptie de la prevederile art. 13 alin. (1), terenurile destinate construirii se pot concesiona fara licitatie publica, cu plata taxei de redeventa stabilite potrivit legii, ori pot fi date in folosinta pe termen limitat, dupa caz, in urmatoarele situatii:

e) pentru extinderea constructiilor pe terenuri alaturate, la cererea proprietarului sau cu acordul acestuia;

Da, ai dreptate.

Post Reply