contest. la excutare

Discutii privind procedura civila
tristan

contest. la excutare

Post by tristan » 26 Sep 2005, 09:34

se pierde un proces cu contestatie la executare, pe muncii! se face recurs!

Executorul emite o noua somatie prin care cere executarea titlului! Se face din nou contestatie la executare si se invoca anularea acestei executarii deoarece titlul este executat! RECURSUL INCA NU ESTE JUDECAT!
La termenul ultimei contestatii la executare judecatorul ridica exceptia autoritatii de lucru judecat! Ramine in pronuntare......

Ce parere aveti? :oops:

botexe

Post by botexe » 26 Sep 2005, 09:52

Destul de interesant.
Totusi mai trebuie ceva amanunte...

tristan

Post by tristan » 26 Sep 2005, 10:04

mai mult chiar nu am.

instanta a obligat la o reincadrare pe durata unui preaviz!
am indeplinit cererea din dispozitiv!

investeste titlul si se duce la executor. Acesta emite somatie!
Facem contestatie la executare si explicam ca obligatia de a face este indeplinita inainte de emiterea somatiei BEJ! Totusi instanta ne respinge contestatia (foarte curios, dar nu asta contreaza). Facem recurs al carui termen este in noiembrie. Executorul emite intre timp alta somatie. O contestam si pe asta! Imi ridica exceptia de care vorbeam, dar recursul este nesolutionat. Din cite stiu somatia exec o poti contesta, fiind considerata actul incipient de executare!

aho

Post by aho » 26 Sep 2005, 11:36

tristan wrote:mai mult chiar nu am.

instanta a obligat la o reincadrare pe durata unui preaviz!
am indeplinit cererea din dispozitiv!

investeste titlul si se duce la executor. Acesta emite somatie!
Facem contestatie la executare si explicam ca obligatia de a face este indeplinita inainte de emiterea somatiei BEJ! Totusi instanta ne respinge contestatia (foarte curios, dar nu asta contreaza). Facem recurs al carui termen este in noiembrie. Executorul emite intre timp alta somatie. O contestam si pe asta! Imi ridica exceptia de care vorbeam, dar recursul este nesolutionat. Din cite stiu somatia exec o poti contesta, fiind considerata actul incipient de executare!
Pai, pai ...eu zic ca ai tripla identitate: obiect, parti, cauza si este autoritate de lucru judecat, dec. data in solut. contestatiei este definitiva, iar recursul este o cale extraordinara de atac nesuspensiva de executare.
Si daca ar fi fost apel tot nu s-ar fi judecat ptr. ca s-ar fi invocat litispendenta tot o exc. peremptorie.
Tu nu contesti fiecare act, tu contesti executarea silita ca fiind lipsita de obiect deoarece ai indeplinit obligatia din dispozitiv. Intrebarea mea este daca inainte sa te someze BEJ ai indeplinit aceasta obligatie sau dupa ptr. ca situatia este diferita, adica daca ex. a fost voluntara caz in care nu mai platesti chelt. ex. sau ex. a fost silita caz in care eu zic ca nu ai sanse cu contestatia.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 26 Sep 2005, 11:53

eu zic sa-i spui executorului ca obligatia din titlu este executata, eventual in scris, ca sa poate face proces verbal si sa inchida dosarul
contestatia de ce a fost respinsa? parerea mea e ca a fost respinsa ca inadmisibila.

tristan

Post by tristan » 26 Sep 2005, 12:02

pentru AHO

obligatia este indeplinita inainte de emiterea primei somatii de executare!

Pentru attorney....

Instanta ne-a obligat sa-i platim 30 de zile, preavizul!
In acest interval o luna deci, se platesc numai zilele lucratoare! nu simbata si duminica! deci logic, zilele de plata nu corespund cu cele calendaristice! Instanta a respins contestatia deoarece a considerat ca din statele de plata nu reies a fi platite 30. Dar am expus mai sus problema!

Crezi ca va merge cu instiintarea executorului?

aho

Post by aho » 26 Sep 2005, 12:07

Tu ai facut contestatie la titlu, adica ai contestat intinderea dispozitivului ca nu-s 30 zile de plata ci numai 23 ?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 26 Sep 2005, 12:07

cred ca da. daca nu e complet cretin. Adica ii depui dovada ca l-ai reincadrat pe om si ca i-ai platit perioada de preaviz de 30 zile. adica salariul pe inca o luna de munca.
Acum daca hotararea instantei de fond zicea ca trebuie sa-i platesti salariul pe 30 zile ma tem a trebuia sa ceri o lamurire a acesteia (vezi procedura civila) ca altfel tot dai de niste dobitoci.

tristan

Post by tristan » 26 Sep 2005, 12:16

la respingerea contestatiei la executare instanta in motivare , a retinut ca l-am reincadrat, ca l-am platit, dar e problema cu cele 30 de zile, care dupa parerea lor trebuiesc platite in intregime desi in aste 30 de zile sunt si simbete si duminici! De asta a respins contestatia.

Am contestat si titlul AHO prima oara, cerind lamuriri, dar nu am ridicat problema zilelor, ce dracu nu este arhicunoscut ca nu se platesc sarbatorile legale si sf de saptamina!

Exista vreun act in care se reglementeaza ca nu se platesc decit zilele din regimul normal de lucru?

va rog sa mi-l spuneti daca este!

MULTUMESC!

aho

Post by aho » 26 Sep 2005, 12:25

Vezi ccm ce drepturi prevede pe durata preavizului .
In rest nu stiu ce sa zic... tu ai fost obligat prin H sa-l reancadrezi sau sa-i platesti drepturile salariale cuvenite pe per. pravizului sau pur si simplu sa-i platesti 30 zile?

tristan

Post by tristan » 27 Sep 2005, 08:30

obligati sa-l reincadram, si sa-l platim pe durata aceasta!

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 27 Sep 2005, 09:07

pai si atunci de unde discutia asta cu 30 zile?

tristan

Post by tristan » 27 Sep 2005, 09:22

pai l-am reincadrat pe 30 de zile, durata preaviyului! conf. cod Muncii

in astea 30 de zile calendaristice numai 20 si ceva sunt lucratoare, si numai astea i le-am platit! doar nu era sa-i platim si simbetele si duminicile nu? numai ca persoana NU INTELEGE asta! SI NICI INSTANTA!

care recunoaste ca l-am reicadrat (pe baza unei decizii a Directorului) l-am platit, dar judecatorul o tine pe a lui - plata a treizeci de zile - DAR ASTEA SUNT CALENDARISTICE- si se platesc numai LUCRATOARELE - asta nu intelege instanta!

OBLIGATIA a FOST Indeplinita anterior emiterii somatiei exec, dar instanta a respins-o pe considerentele de mai sus!

Va rog nu va enervati!

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 27 Sep 2005, 09:26

Nu ma enervez, Tristam, insa ca sa pot sa am o parere trebuie sa stiu exact cum stau lucrurile, sunt convinsa ca si tu ai proceda la fel.
Acum nu te enerva tu: cum ma-sa suna dispozitivul sentintei prin care esti obligat la reincadrare? ca acolo este exact precizat in ce consta obligatia ta de a face. Si de acolo s-ar putea sa iasa toate aceste probleme. Si poate ar fi bine sa le lamuresti in recurs.
Ajuta-ma, te rog, sa inteleg

roxana_juridic

Post by roxana_juridic » 27 Sep 2005, 09:39

tristan wrote:la respingerea contestatiei la executare instanta in motivare , a retinut ca l-am reincadrat, ca l-am platit, dar e problema cu cele 30 de zile, care dupa parerea lor trebuiesc platite in intregime desi in aste 30 de zile sunt si simbete si duminici! De asta a respins contestatia.

Am contestat si titlul AHO prima oara, cerind lamuriri, dar nu am ridicat problema zilelor, ce dracu nu este arhicunoscut ca nu se platesc sarbatorile legale si sf de saptamina!

Exista vreun act in care se reglementeaza ca nu se platesc decit zilele din regimul normal de lucru?

va rog sa mi-l spuneti daca este!

MULTUMESC!
din cate stiu eu, nu exista nici in codul muncii, nici in CCM la nivel national o formulare expresa cum ca zilele de repaus(sambata, duminica) nu se platesc.
dar, cred ca interpretand coroborat mai multe dispozitii din codul muncii se poate ajunge la concluzia asta.
in primul rand, codul prevede ca pentru munca prestata salariatul are dreptul la un salariu exprimat in bani, salariul fiind, prin urmare contravaloarea muncii.
pentru stabilirea in concret a timpului lucrat, de care se va tine cont la calcularea salariului, tot codul muncii dispune ca angajatorul are obligatia sa tina evidenta orelor de munca prestate, atfel incat remunerarea sa fie proportionala cu timpul efectiv lucrat.
de altfel si hotararea de guvern care stabileste cuantumul salariului minim pe economie, il raporteaza la numar de ore lucrate/luna (171,333 ore in medie pe luna, care corespund unui nr. de ~21/22 zile lucratoare).

Post Reply