ignoranta

Discutii privind procedura civila
sag

ignoranta

Post by sag » 22 Sep 2005, 11:19

speta ar fi:
cineva apeleaza la un avocat pentru a fi ajutat intr-o anumita problema. pentru ca se cunosc, si pentru ca acest cineva avea un bun pe care nu il mai folosea acesta ii spune avocatului respectiv ca poate sa preia acest bun si sa-l foloseasca cum crede de cuvinta. avocatul intreaba daca bunul respectiv apartine acestuia ca unic proprietar. cineva-ul spune ca da, pentru ca pe actul de vanzare cumparare era trecut doar numele sau nu si numele celuilalt sot. se despart cu intelegerea ca avocatul sa intre in posesia bunului respectiv.
acum cineva-ul se intreaba daca nu cumva din nestiinta a comis o ilegalitate...
1)avea dreptul sa cedeze un bun comun fara acordul celuilalt sot?
2)a profitat avocatul de ignoranta persoanei ce i-a cerut ajutorul pentru a intra in posesia unui bun al acestuia? intrebarea avocatului cu privire la existenta bunului respectiv ca si bun comun poate fi o dovada in acest sens?

sechmet

Post by sechmet » 22 Sep 2005, 11:52

Bunul este mobil sau imobil?

sag

Post by sag » 22 Sep 2005, 12:00

bunul respectiv este o motocicleta; un ij...

sechmet

Post by sechmet » 22 Sep 2005, 12:03

In cazul moticicletei (bun mobil) functioneaza prezumtia de mandat din partea celuilalt sot.
Daca vanzarea s-a facut impotriva vointei celuilalt sot fapta ar putea fi calificata ca infractiune.

tristan

Post by tristan » 22 Sep 2005, 12:06

Draga SAG, cu siguranta motocicleta nu este bun imobil!

Te asigur!

tristan

Post by tristan » 22 Sep 2005, 12:19

Pentru Sechmet!

daca cineva ar raspunde acum ca nu are incredere in cei care isi modifica parerea imediat de la un raspuns la altul? Sper ca alt cineva nu s-ar supara nu?

sag

Re: ignoranta

Post by sag » 22 Sep 2005, 12:26

sag wrote:speta ar fi:
acum cineva-ul se intreaba daca nu cumva din nestiinta a comis o ilegalitate...
2)a profitat avocatul de ignoranta persoanei ce i-a cerut ajutorul pentru a intra in posesia unui bun al acestuia? intrebarea avocatului cu privire la existenta bunului respectiv ca si bun comun poate fi o dovada in acest sens?
am banuit eu ca o motocicleta nu poate fi decat un bun mobil...
intrebarile erau insa cele de mai sus...

tristan

Post by tristan » 22 Sep 2005, 12:30

la vinzarea aceasta se presupune ca primul avea acordul celuilalt sot - mandat!

sechmet

Post by sechmet » 22 Sep 2005, 12:31

tristan wrote:Pentru Sechmet!

daca cineva ar raspunde acum ca nu are incredere in cei care isi modifica parerea imediat de la un raspuns la altul? Sper ca alt cineva nu s-ar supara nu?
Functioneaza prezumtia de mandat tacit in cazul bunurilor imobile tristan?
Nu functioneaza.
In concluzie, iti dai seama ca nu mi-am schimbat parerea.
Ai ceva de spus diferit fata de ce am spus eu?

sag

Re: ignoranta

Post by sag » 22 Sep 2005, 12:37

sag wrote: acum cineva-ul se intreaba daca nu cumva din nestiinta a comis o ilegalitate...
a comis sau nu cel ce a cedat acel bun o ilegalitate?
de ce a vrut avocatul sa se asigure ca este un bun ce apartine doar unuia dintre cei doi? nu cumva pentru a se pune la adapost in cazul in care, dupa preluarea bunului, celalalt sot ar fi ridicat pretentii? ar fi putut in aces fel avocatul sa afirme ca el a fost inselat de catre cel ce i-a cedat bunul?

tristan

Post by tristan » 22 Sep 2005, 12:43

SAG, personal ma retrag, si il las pe SECHMET sa-ti raspunda.

Am incercat sa fiu elegant, dar se pare ca degeaba!

La SECHMET prima data (pina sa-si modifice raspunsul) motocicleta era bun imobil :grin: iar acum imi cere sa raspund daca mandatul tacit functioneaza la instrainarea bunurilor imobile!

Te la sa studiezi in continuare SECHMET! :aplauze: :aplauze: :aplauze:

sag

Post by sag » 22 Sep 2005, 12:50

n-am vrut sa va fac sa va suparati... scuze amandurora!

sechmet

Post by sechmet » 22 Sep 2005, 13:03

tristan wrote:SAG, personal ma retrag, si il las pe SECHMET sa-ti raspunda.

Am incercat sa fiu elegant, dar se pare ca degeaba!

La SECHMET prima data (pina sa-si modifice raspunsul) motocicleta era bun imobil :grin: iar acum imi cere sa raspund daca mandatul tacit functioneaza la instrainarea bunurilor imobile!

Te la sa studiezi in continuare SECHMET! :aplauze: :aplauze: :aplauze:
Tristan nu ma deranjeaza ca ma corectezi, tu ai dreptate, am fost neatent de la inceput si am continuat sa tastez "imobil" in loc de "mobil".
Nu stiu de ce tot tu te-ai suparat.

tristan

Post by tristan » 22 Sep 2005, 13:04

SCUZELE MELE!

sechmet

Post by sechmet » 22 Sep 2005, 13:11

SAG, de cine se teme "cineva", de sot sau de avocat?

Post Reply