De lege ferenda sau din ciclul nimic nu e perfect.

Vesti de interes.
denominatus

De lege ferenda sau din ciclul nimic nu e perfect.

Post by denominatus » 16 Sep 2005, 15:14

(... :grin: Nici chiar adminul :-D )

Ati fi vrut vreodata ca legea sa fie un pic mai perfecta decat este?
V-a durut pana la revolta vreun text de lege?

Cum ati fi vrut sa fie?

Ce-ar mai trebui schimbat, si anume pe ici pe colo, in marea legislatie romana?
Am zis. Voi ce parere aveti?

maxxim

Post by maxxim » 16 Sep 2005, 15:21

Mi-am exercitat dreptul de vot! Doar e constitutional! Cum? ... Secret.

:floare: :floare: :floare: pentru domnite.

maxxim

Post by maxxim » 16 Sep 2005, 15:23

Draga Denominatus, bag de sama ca avem aceleasi preferinte :-D :-D :-D

:floare: :floare: :floare: pentru domnite.

ildi

Post by ildi » 16 Sep 2005, 15:24

Ne-am exercitat votul aproape simultan, maxxim, gand la gand cu bucurie! :-D

P.S. Felicitari pt. intrebari Denomonatus, voi urmari cu mare interes tot ce se va posta, interesant subiect! :aplauze: :aplauze: :aplauze:

nicuvar

Post by nicuvar » 16 Sep 2005, 15:34

Acum am inteles, in sfarsit, cum trebuie facut un chestionar. Cu intrebari clare, la obiect, la care se raspunde precis, succint, fara ambiguitati.
Si cand te-am rugat, nu ai vrut sa ma ajuti cu chestionarul.

kko

Post by kko » 16 Sep 2005, 15:34

In ordinea intrebarilor, raspund:
1. Perfectiune nu exista. Deci hai sa profitam de imperfectiuni.
2. M-a durut limba(cand n-am reusit sa mi-o musc la timp). Uneori ma revolta, alteori ma amuza.
3. Roz
4.Totul
5. O parere buna ... :mask:

denominatus

Post by denominatus » 16 Sep 2005, 15:37

maxxim wrote:Draga Denominatus, bag de sama ca avem aceleasi preferinte :-D :-D :-D
Gresit, maxxim, eu, in calitate de initiator al poll-ului, m-am abtinut de la vot :grin: Deci concluzia ta se bazeaza pe o prezumtie.

Dar intamplator da, BMW rulz.

Dar da, e foarte probabil sa avem cam aceleasi preferinte, domnitele de pe acest forum sunt absolut incantatoare.

Si bineinteles ca :floare: :floare: :floare: pentru minunatele noastre colege.

Si bine ai revenit. :cafea: fara... :lol:

maxxim

Post by maxxim » 16 Sep 2005, 15:47

Lasa, Domi ca dau o BRRC, pentru chestionar
Si una si mai rece celei care a votat odata cu mine.
Ma iarta de greseala, scumpa Ildi.
Un buchet de :floare: :floare: :floare: iti daruiesc.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 16 Sep 2005, 17:31

Tot in ordine raspund:

1. perfectiunea e plictisitoare si periculoasa (nu stiu daca neaparat in ordinea asta)
2. da, uneori.
3. mai scurta si mai clara. detest vorbaraia multa si fara rost iar in tehnica legislativa ea e folosita cu succes pentru a da nastere la cat mai multe interpretari.
4. multe. daca ar fi dupa mine as aduna totul in 5-6 coduri asa ca sa stie tot amaratul despre ce e vorba. Ar ajuta si instantelor ca nu ar mai da solutii tampite bazate pe grava necunoastere a legilor in vigoare.
5. despre tine, despre sistemul legislativ sau despre chestionar?

michell

Post by michell » 17 Sep 2005, 00:11

Care legi? Mai exista vreo lege adevarata... nu cred. De ceva vreme am ajuns la concluzia ca nu se mai fac legi in schimb se creaza facilitati prin ceea ce numim legi.
Azi se de o "lege", peste o saptamana se schimba radical acea "lege" .
Daca acum permite, maine nu mai permite. De ce? Pentru ca interesele au fost satisfacute.
Asa ca suntem intr-o ceata totala.

Felix

Post by Felix » 17 Sep 2005, 00:59

nu reusesc, oricat as incerca, sa vad rostul acestui topic.
care este rostul chestionarului? despre ce sac e vorba? cum de sunt variante de raspuns fara legatura cu topicul si intrebarea ?
ma opresc aici. nicuvar tu ai o parte din vina.

cristinuzza

Post by cristinuzza » 17 Sep 2005, 07:54

dan ce, toate e musai sa aiba un rost asa, in general, pentru toti? nu se poate scrie raspuns la un topic caruia nu-i vezi rostul? uite ca ai reusit sa scrii chiar si tu, desi n-avea rost. :mrgreen: poate ca asta-i era rostul? tot ce e posibil! eu zic ca rostul (ce cuvint ciudat, "rost"... pe masura ce-l scriu parca-si pierde din continut si nu-l mai pot cuprinde cu mintea)chestionarului era/este cel putin dublu. in primul rind, vrea sa smulga macar un zimbet (ceea ce, zic eu, a reusit). pe de alta parte, e si un topic serios, pt. ca pune probleme interesante - a se vedea intrebarile la care e de raspuns :mask: - imi place iconita asta.

Raspunsuri:
1. ce-i aia lege perfecta? eu m-as multumi si cu "lege buna", dar buna nu doar pentru dulai
2. da. dar mai tare ma dor modificarile succesive si ametitor de rapide ale legislatiei si ma intreb: de ce naiba nu le-au facut ca lumea de la bun inceput?
3. coerenta
4. as abroga toate legile ce s-au dat pina acum si as lua-o de la capat cu un nou sistem, mai simplu si mai "legat", ca deja s-a sarit calul, e mult prea multa legislatie si se pierde esentialul.
5. parerea mea e ca ar trebui sa-ti dai si tu cu parerea.
:cafea:

excalibur

Re: De lege ferenda sau din ciclul nimic nu e perfect.

Post by excalibur » 17 Sep 2005, 09:15

Denominatus wrote:Ati fi vrut vreodata ca legea sa fie un pic mai perfecta decat este??
Daca as fi facut asta ar fi insemnat ca-mi doresc, implicit si ca perfectiunea sa aiba grad de comparatie. :grin:

Acum nu are! :(
Denominatus wrote:V-a durut pana la revolta vreun text de lege???
Nu, dar daca mi s-ar fi intamplat atunci mai cautam 99.000 de revoltati si ne exercitam dreptul la initiativa legislativa.

Am votat pentru bere! :mrgreen:

nicuvar

Post by nicuvar » 17 Sep 2005, 13:01

Felix wrote:nu reusesc, oricat as incerca, sa vad rostul acestui topic.
care este rostul chestionarului? despre ce sac e vorba? cum de sunt variante de raspuns fara legatura cu topicul si intrebarea ?
ma opresc aici. nicuvar tu ai o parte din vina.
Eu sunt principalul vinovat. Nu ma pot stapani.
Daca vad Tristan ma gandesc automat la Isolda lui. Excalibur la Arthur. La Croc de la Fish (inversiune poetica). Megan la Renault. Serafim la Serafim (logic). Denominatus la Isarescu :lol: a.s.o.
Cu tine am avut cele mai mari probleme: Felix & Otilea si Felix the Cat.
Si cum pe forum avem parte de motanofilie ... optez pentru a doua varianta.

kko

Re: De lege ferenda sau din ciclul nimic nu e perfect.

Post by kko » 17 Sep 2005, 13:32

Excalibur wrote: Am votat pentru bere! :mrgreen:
Excalibure, berea se filtreaza si se elimina din organism. Uneori si ingrasa :grin: :grin:

Atunci cand poti sa profiti de un sistem imperfect, ar trebuie sa te gandesti nu la "substante" care sa treaca prin organism spre ... canalizare ci la acele "substante" exterioare pe care organismul tau sa le poata folosi o perioada mai mare de timp,intr-un mod util si placut ,fara riscuri majore si interne pentru sanatatea organismului tau... :grin: :grin:

Post Reply