reziliere contr. de locatiune

Discutii privind procedura civila
tristan

reziliere contr. de locatiune

Post by tristan » 14 Sep 2005, 08:21

contract de locatiune facut in baza OG nr.40/1999, cu data de 01. iunie 2005.
cu valabilitate 1 an. Descopar ca individul mai detine o locuinta in alt oras, in care locuieste permanent. Pot sa-i reziliez contractul invocind acest aspect? ca mai detine o locuinta? si mai am si cerere pt locuinta inchiriata de noi - caz social!

maxxim

Post by maxxim » 14 Sep 2005, 08:33

:-D :-D :-D Ce glumet!

Incearca si O.U.G. nr. 40/1999 privind protectia chiriasilor si stabilirea chiriei pentru spatiile cu destinatia de locuinte.

:floare: :floare: :floare: pentru domnite.

magicianul

Post by magicianul » 14 Sep 2005, 08:35

multam....
am apasat gresit pe boton si am sters mesajul meu...dar oricum nu voia sa fie o gluma.... :oops:

tristan

Post by tristan » 14 Sep 2005, 08:47

se pare ca esti foarte glumet Maxxim

Poate incerci si o justificare :evil:

maxxim

Post by maxxim » 14 Sep 2005, 08:56

Sorry, tristan, dar il vizam pe magician. Nu fii nerabdator ca fata mare la maritat! :mrgreen:

magicianul

Post by magicianul » 14 Sep 2005, 09:01

maxxim wrote:Sorry, tristan, dar il vizam pe magician. Nu fii nerabdator ca fata mare la maritat! :mrgreen:

scuze daca am basicat pe cineva.... :oops: e vina mea, cautasem OG40 si am constatat ca se referea la ratificarea unui tratat si am intrebat daca despre asta este vorba, dand denumirea completa a OGului....
maxim mi-a dat peste maini si s-a amuzat crezand ca fac o gluma...am incercat sa modific ceva pe text si am dat delete din greseala...
de aici a aparut "ceata"...disparuse mesajul meu cel amuzant...hmmmm

maxxim

Post by maxxim » 14 Sep 2005, 09:16

E bine cateodata sa mai si glumesti! Cum ar arata viata fara ras? De plans! :-( :-( :-(

Nu trebuie sa te scuzi si nici sa dai explicatii nimanui! Mie imi place sa glumesc, desi nu-i ajung domnitei Serafim nici la degetul cel mic! Dar continui! :grin:

:floare: :floare: :floare: pentru Serafim.

magicianul

Post by magicianul » 14 Sep 2005, 09:24

maxxim wrote:E bine cateodata sa mai si glumesti! Cum ar arata viata fara ras? De plans! :-( :-( :-(

Nu trebuie sa te scuzi si nici sa dai explicatii nimanui! Mie imi place sa glumesc, desi nu-i ajung domnitei Serafim nici la degetul cel mic! Dar continui! :grin:

:floare: :floare: :floare: pentru Serafim.
si mie imi place sa glumesc, dar te-ai cam repezit...si m-am gandit ca deh...cine stie pe cine am calcat pe basici...
dar in cazul de fata nu am glumat..

tristan

Post by tristan » 14 Sep 2005, 12:51

poate imi da cineva si un raspuns serios, nu in gluma, desi e bine sa ai umor!

magicianul

Post by magicianul » 14 Sep 2005, 13:47

pai scrie clar in OUG40 ca chiriasul nu trebuie sa aiba alta locuinta , el sau familia lui sau sa fi avut si instrainat locuinta dupa 1990.

maxxim

Post by maxxim » 15 Sep 2005, 09:19

Daca respectivul detinea locuinta in momentul incheierii contractului ..... anulare contract? :oops:

tristan

Post by tristan » 15 Sep 2005, 10:19

articolul din OG. te rog

maxxim

Post by maxxim » 15 Sep 2005, 11:31

Mergi pe dreptul comun:
"Art. 953. - Consimtamantul nu este valabil, cand este dat prin eroare, smuls prin violenta, sau surprins prin dol." dixit Codul Civil.

tristan

Post by tristan » 15 Sep 2005, 12:16

dar nu vreau sa ajung in instanta! vreau sa-i reziliez contractul, pe baza prevederilor OUG 40/1999. Nu gasesc art in care se specifica faptul ca nu trebuie sa detii alta locuinta.Multumesc

magicianul

Post by magicianul » 15 Sep 2005, 12:41

tristan wrote:dar nu vreau sa ajung in instanta! vreau sa-i reziliez contractul, pe baza prevederilor OUG 40/1999. Nu gasesc art in care se specifica faptul ca nu trebuie sa detii alta locuinta.Multumesc
ART. 13 - Cap.1
Prelungirea contractelor de inchiriere nu se aplica:
a) in cazul contractelor de inchiriere incheiate de chiriasi cu proprietari persoane fizice, altele decat cele prevazute la art. 2 - 7;
b) in cazul contractelor de inchiriere pentru spatiile cu destinatia de locuinte, prevazute la art. 1 - 7, ai caror titulari de contract sau membri de familie mentionati in contract sunt proprietari ai unei locuinte corespunzatoare ori au instrainat o locuinta corespunzatoare dupa data de 1 ianuarie 1990, in aceeasi localitate. Fac exceptie contractele de inchiriere ai caror titulari sau membri de familie mentionati in contract au redobandit, in calitate de fosti proprietari sau mostenitori ai acestora, locuinte care sunt efectiv ocupate de chiriasi persoane fizice, de una dintre persoanele juridice prevazute la art. 1 sau de o institutie publica;

dar cred ca va trebui sa ajungi in instanta totusi....
ART. 22
(1) Notificarea prealabila a chiriasului de catre proprietar privind refuzul de a reinnoi contractul de inchiriere se face prin executorul judecatoresc si trebuie sa indice motivul refuzului.

anularea unui contract fara instanta, probabil doar cu acordul ambelor parti...dar nu cred ca la tine e cazul asta....

Post Reply