actiune - fals intelectual

Discutii privind procedura penala
Post Reply
august

actiune - fals intelectual

Post by august » 06 Sep 2005, 10:30

Sper sa nu par deplasata dar nu am mai avut de-a face cu dreptul penal din facultate.
Vreau sa sesizez Parchetul cu o actiune pentru fals intelectual si complicitate la aceasta infractiune.
Cum procedez?

excalibur

Post by excalibur » 06 Sep 2005, 10:48

Faci plangere penala daca ai fost vatamata prin aceasta infractiune sau denunt daca nu ai fost vatamata.
Urmarirea penala se efectueaza de catre politie, deci plangerea/denuntul se adreseaza politiei.

Continutul plangerii/denuntului:numele, prenumele, calitatea çi domiciliul petitionarului, descrierea faptei care formeaza obiectul plingerii, indicarea faptuitorului daca este cunoscut çi a mijloacelor de proba. (art. 222 si 223 Cod pr.pen.)

august

Post by august » 06 Sep 2005, 10:54

multumesc!
Vreau sa ma constitui parte civila si sa solicit despagubiri pentru prejudiciul suferit( de societatea comerciala pe care o reprezint). Asta fac in fatas instantei?

excalibur

Post by excalibur » 06 Sep 2005, 10:57

Scrii si in plangere si tot in plangere ceri si instituirea sechestrului asiguratoroiu.
Daca vrei si te intereseaza scrie in plangere si ca vrei sa fii anuntat cand se efectueaza acte de urmarire penala ca sa-ti exerciti dreptul de a fi prezent la efectuarea acelor acte.

august

Post by august » 06 Sep 2005, 11:07

Asa voi face, multumesc; este vorba de speta cu notarul care a comis falsul intelectual (daca va amintiti) si am fost deja atentionat in sensul ca nu voi castiga niciodata in fata acestui notar care este o personalitate marcanta in zona

excalibur

Post by excalibur » 06 Sep 2005, 11:15

Daca este vorba despre notar atunci cred ca plangerea se adreseaza parchetului de pe langa curtea de apel.

august

Post by august » 06 Sep 2005, 11:29

ai dreptate, am verificat competenta, deci voi sesiza Parchetul de pe langa Curtea de Apel

Post Reply