Bonjur,
Spuneti-mi si mie, daca ati citit legea 247/2005, daca, in baza Legii 10/2001 se poate face notificare daca nu a fost initial facuta in termen ? Asta ar insemna ca modificarile aduse L10 sa serveasca doar celor care vor sa completeze documentatia la notificarea depusa initial (in termen).
In schimb modificarile aduse L1/2000 permite celor care nu au depus sau au depus cerere pt. restituirea terenurilor, insa restituirea a fost limitata la 10 Ha, sa depuna in lumina noilor modificari aduse legii mentionate si a L18/1991 sa solicite prin depunerea unei notificari, printr-un executor judecatoresc, restituirea proprietatilor agricole indiferent de momentul pierderii (inainte de 1945) si indiferent de suprafata ?
Va multumesc.
Restituire pe L10/2001 si L1/2000
Referitor la imobilele care se restituie conform Legii nr.10/2001, din ce am inteles eu, citind legea nr.247/2005- notificarile trebuiau depuse anterior, acum, legea permite doar completarea cu acte a dosarului pana in momentul solutionarii notificarii. Deci , daca nu a fost depusa o notificare (prin executor judecatoresc) ar fi cam tardiva cererea.... sper sa ma insel....
In legatura cu terenurile , ce se restituie potrivit Legilor 18/91 si nr.1/2000, se mai pot depune cereri , conform Legii nr.247/2005. - titlul VI, art.III, in termen de 60 zile (expira pe 22 septembrie 2005).
Aceste cereri nu se depun prin executor judecatoresc, ci mai simplu, direct la primaria pe raza careia se revendica terenul(sau prin posta cu confirmare de primire) . Anul 1945 rezulta implicit din lege . Parerea mea este sa depui cerere chiar daca actul tau doveditor ar fi si anterior acestui an. Suprafata maxima care se poate reconstitui este de 50 ha de la fiecare autor.
In legatura cu terenurile , ce se restituie potrivit Legilor 18/91 si nr.1/2000, se mai pot depune cereri , conform Legii nr.247/2005. - titlul VI, art.III, in termen de 60 zile (expira pe 22 septembrie 2005).
Aceste cereri nu se depun prin executor judecatoresc, ci mai simplu, direct la primaria pe raza careia se revendica terenul(sau prin posta cu confirmare de primire) . Anul 1945 rezulta implicit din lege . Parerea mea este sa depui cerere chiar daca actul tau doveditor ar fi si anterior acestui an. Suprafata maxima care se poate reconstitui este de 50 ha de la fiecare autor.