extindere actiune penala

Discutii privind procedura penala
student_com

extindere actiune penala

Post by student_com » 08 Aug 2005, 11:15

Instanta poate sa extinda actiunea penala:
a) pentru fapte noi
b) pentru persoane noi
c) pentru acte materiale noi ce intra in latura obiectiva a infractiunii ce face obiectul judecatii.

corect e dat de Voineag doar c . ?

wittmann

Post by wittmann » 08 Aug 2005, 11:25

Mai, tu ai ceva cu grilele... :razz: Corect este "c".

student_com

Post by student_com » 08 Aug 2005, 11:26

si inca ceva :
de ce este obligatorie participarea procurorului " in cauzele in care legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii de 2 ani sau mai mare " iar "in cauzele in care legea prevede pentru infractiunea ce face obiectul judecatii inchisoarea de cel putin 2 ani " nu este obligatorie participarea acestuiua ? undeni subtilitatea ca nno vad ??? ms!

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 08 Aug 2005, 11:26

da, este corect. in cazul unor fapte noi se extinde procesul penal, iar actiunea penala se extinde numai cu privire la alte acte materiale.

student_com

Post by student_com » 08 Aug 2005, 11:31

Mai, tu ai ceva cu grilele...
Intradevar am un stres cu grilele astea . Un mare stres ! :lol:

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 08 Aug 2005, 11:32

este pedeapsa inchisorii de trei ani sau mai mare, nu 2

student_com

Post by student_com » 08 Aug 2005, 11:36

Cu participarea procurorului cum ramane ? eu intzeleg aceiasi chestie in ambele cazuri ..

student_com

Post by student_com » 08 Aug 2005, 11:40

Art.315 C.p.p spune "pedeapsa inchisorii de 2 ani sau mai mare" .
Sna modificat ?

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 08 Aug 2005, 11:43

Art. 315. - (1) Procurorul este obligat sa participe la sedintele de judecata ale judecatoriilor, in cauzele in care instanta de judecata a fost sesizata prin rechizitoriu, in cauzele in care legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii de 3 ani sau mai mare ori in cauzele in care unul dintre inculpati se afla in stare de detentie sau in vreuna dintre situatiile prevazute in art. 171 alin. 2, precum si in cazul in care se dispune inlocuirea pedepsei amenzii cu cea a inchisorii.

student_com

Post by student_com » 08 Aug 2005, 12:06

Dap , probabil ca Art.315 C.p.p sna modificat (eu am un Cod cu mod. pana in 08.04.2002), caci pe langa faptul ca prevede 2 ani in loc de 3 , observ ca nici in cazul inculpatului minor nu mai este obligatorie.

wittmann

Post by wittmann » 08 Aug 2005, 12:11

observ ca nici in cazul inculpatului minor nu mai este obligatorie
Ba este in continuare --n 171 alin. 2 CPP

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 08 Aug 2005, 12:11

cum nu? pai art 171 , alin 2 are invedere si situatia in care este vb de un minor :
art 171 (2) Asistenta juridica este obligatorie cand invinuitul sau inculpatul este minor, militar in termen, militar cu termen redus, rezervist concentrat sau mobilizat, elev al unei institutii militare de invatamant, internat intr-un centru de reeducare sau intr-un institut medical educativ, cand este arestat chiar in alta cauza ori cand organul de urmarire penala sau instanta apreciaza ca invinuitul ori inculpatul nu si-ar putea face singur apararea, precum si in alte cazuri prevazute de lege.

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 08 Aug 2005, 12:12

student_com, daca vrei iti trimit codul de procedura penala pe mail :grin:

student_com

Post by student_com » 08 Aug 2005, 12:39

Dar este expirat rau Codul meu cel Penal! In 10 min plec in orash sanmi reactualizez inca o parte arhiva , caci mai am un Tratat de Procedura Penala a lui Neagu din 95 care este out of date.
Nu stiu de ce dar imi cam vine sa plang ! Deja subconstientul sa se gandeasca la pretzuri oare ? :grin:

Roxana ....daca vreau ? Nu vreau ...te rooog !!! :floare: :floare: :floare:

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 08 Aug 2005, 13:11

neagu din n95? :x pai este editie din 2004 :( lasa cartea, invata codul!!

Post Reply