extindere actiune penala
extindere actiune penala
Instanta poate sa extinda actiunea penala:
a) pentru fapte noi
b) pentru persoane noi
c) pentru acte materiale noi ce intra in latura obiectiva a infractiunii ce face obiectul judecatii.
corect e dat de Voineag doar c . ?
a) pentru fapte noi
b) pentru persoane noi
c) pentru acte materiale noi ce intra in latura obiectiva a infractiunii ce face obiectul judecatii.
corect e dat de Voineag doar c . ?
si inca ceva :
de ce este obligatorie participarea procurorului " in cauzele in care legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii de 2 ani sau mai mare " iar "in cauzele in care legea prevede pentru infractiunea ce face obiectul judecatii inchisoarea de cel putin 2 ani " nu este obligatorie participarea acestuiua ? undeni subtilitatea ca nno vad ??? ms!
de ce este obligatorie participarea procurorului " in cauzele in care legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii de 2 ani sau mai mare " iar "in cauzele in care legea prevede pentru infractiunea ce face obiectul judecatii inchisoarea de cel putin 2 ani " nu este obligatorie participarea acestuiua ? undeni subtilitatea ca nno vad ??? ms!
Art. 315. - (1) Procurorul este obligat sa participe la sedintele de judecata ale judecatoriilor, in cauzele in care instanta de judecata a fost sesizata prin rechizitoriu, in cauzele in care legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii de 3 ani sau mai mare ori in cauzele in care unul dintre inculpati se afla in stare de detentie sau in vreuna dintre situatiile prevazute in art. 171 alin. 2, precum si in cazul in care se dispune inlocuirea pedepsei amenzii cu cea a inchisorii.
cum nu? pai art 171 , alin 2 are invedere si situatia in care este vb de un minor :
art 171 (2) Asistenta juridica este obligatorie cand invinuitul sau inculpatul este minor, militar in termen, militar cu termen redus, rezervist concentrat sau mobilizat, elev al unei institutii militare de invatamant, internat intr-un centru de reeducare sau intr-un institut medical educativ, cand este arestat chiar in alta cauza ori cand organul de urmarire penala sau instanta apreciaza ca invinuitul ori inculpatul nu si-ar putea face singur apararea, precum si in alte cazuri prevazute de lege.
art 171 (2) Asistenta juridica este obligatorie cand invinuitul sau inculpatul este minor, militar in termen, militar cu termen redus, rezervist concentrat sau mobilizat, elev al unei institutii militare de invatamant, internat intr-un centru de reeducare sau intr-un institut medical educativ, cand este arestat chiar in alta cauza ori cand organul de urmarire penala sau instanta apreciaza ca invinuitul ori inculpatul nu si-ar putea face singur apararea, precum si in alte cazuri prevazute de lege.
Dar este expirat rau Codul meu cel Penal! In 10 min plec in orash sanmi reactualizez inca o parte arhiva , caci mai am un Tratat de Procedura Penala a lui Neagu din 95 care este out of date.
Nu stiu de ce dar imi cam vine sa plang ! Deja subconstientul sa se gandeasca la pretzuri oare ?
Roxana ....daca vreau ? Nu vreau ...te rooog !!!

Nu stiu de ce dar imi cam vine sa plang ! Deja subconstientul sa se gandeasca la pretzuri oare ?

Roxana ....daca vreau ? Nu vreau ...te rooog !!!