De unde are domnule banii?!!!

Discutii privind Societatile Comerciale
Post Reply
dinubocos

De unde are domnule banii?!!!

Post by dinubocos » 04 Aug 2005, 07:43

M-am prezentat la ORC pentru infiintarea unui srl. Un asociat era cetatean american. Referenta imi pune in vedere ca actul constitutiv intocmit de mine nu este OK pentru ca aportul asociatului strain trebuie depus in valuta.

Am mai avut discutia asta pe forum si am studiat si legislatia cu privire la investitiile straine asa ca in cunostinta de cauza ii explic domnisoarei ca nu mai este asa, ca s-au schimbat lucrurile de cativa ani. Raspunsul m-a luat in prima faza prin surprindere: Noi nu am fost anuntati.

Ii explic domnisoarei ca astfel de norme se publica in Monitorul Oficial si nu se comunica fiecarei persoane in cutia postala. In cele din urma o cheama pe jurista lor care mi-a fost si colega de facultate. Isi da seama ca nu are temei legal pentru sustinerea ei si a colegei ei si atunci pune intrebarea nimicitoare: Dar daca este cetatean strain de unde are lei?

Logica de fier la care am renuntat sa mai contracarez. Am depus la dosar un buletin de schimb valutar din care rezulta ca respectivul asociat a cumparat de 100 de dolari lei.

Ce parere aveti despre asta? Se intampla si in alte judete la fel? Oare dumnealor nu mai citesc din cand in cand Monitorul Oficial si intre prima si ultima pagina?

ATX2003

Post by ATX2003 » 04 Aug 2005, 08:09

Da se intampla cred peste tot la fel, in sensul ca pentru cetatenii straini care nu mai au alte afaceri sau venituri obtinute in Romania trebuie trecut in actul constitutiv ca s-a depus capitalul in lei reprezentand echivalentul sumei de ___ dolari sau euro la un schimb valutar de___ din data de____ si trebuie depusa dovada de schimb valutar.eu am incercat cu o chestie care sper sa tina. am specificat cele de mai sus in actul constitutiv dar am spus la ORC ca s-a depus capitalul de pe card direct la banca si de aceea nu am dovada de schimb valutar. Oricum asta e politica ORC si intotdeauna practica ne omoara.una scrie alta e in practica.

kko

Re: De unde are domnule banii?!!!

Post by kko » 04 Aug 2005, 08:44

dinubocos wrote: In cele din urma o cheama pe jurista lor care mi-a fost si colega de facultate. Isi da seama ca nu are temei legal pentru sustinerea ei si a colegei ei si atunci pune intrebarea nimicitoare: Dar daca este cetatean strain de unde are lei?
Se vede treaba ca domnisoara jurista nu stia "vorba" lun Dabija......Trebuia s-o informezi... :grin: :grin: :grin:

dinubocos

Post by dinubocos » 04 Aug 2005, 08:45

:lol: :-D :lol: :grin: :lol: :evil: :lol:

croc

Post by croc » 04 Aug 2005, 09:03

ce e aia?
cum e ?
alooo?
eu nu o stiu!
dar nu lucrez la ORC :mrgreen:

kko

Post by kko » 04 Aug 2005, 09:22

dinubocos wrote::lol: :-D :lol: :grin: :lol: :evil: :lol:
Dinu o stie. TU chiar vrei sa stii ??? Dar mi-e rusine.... :oops: sa- ti spun cum suna asa, pe sleau.

Vorba lun Dabija : " Ce te f...bip-bip...e grija? "

croc

Post by croc » 04 Aug 2005, 09:23

:oops: :oops: :oops: :mrgreen:

dinubocos

Post by dinubocos » 04 Aug 2005, 10:01

Poti folosi varianta "academica", parafrazare ce suna cam asa: Ce te bate grija?

Post Reply