Accident

Discutii privind procedura penala
Post Reply
abarth_ro

Accident

Post by abarth_ro » 02 Aug 2005, 16:40

Am fost implicat intr-un accident rutier.Am acrosat o femeie usor la o viteza de sub 40km.In urma radiografiilor a rezultat ca nu are nimic(am fost la neuro si la ortopedie).A dat o declaratie la politia din comuna unde unde s-a produs evenimentul prin care nu are pretentii materiale si nu depune plangere penala.Va rog sa-mi spuneti daca mai pot fi acuzat de ceva care sa se treaca in cazier.

AllyMcBeal

Post by AllyMcBeal » 02 Aug 2005, 17:12

Unde a dat declaratia?
In principiu,nu mai ai nici o treaba.
Ar mai fi o chestie,dar nu depinde de tine.Daca e o femeie rea/invatata rau,ar putea - teoretic - peste o vreme sa pretinda ca are repercursiuni de pe urma accidentului,insa e putin probabil ca le-ar putea dovedi.La o adica,expertiza medicala ar vorbi de la sine.
Nu cred ca e cazul sa-ti faci probleme.

codobelc

Post by codobelc » 03 Aug 2005, 10:35

Daca lucrurile stau asa cum spui, nu cred ca are rost sa-ti faci probleme.

comisar

Post by comisar » 04 Aug 2005, 07:55

Pentru ca politia sa efectueze cercetari este necesar o plingere si un certificat medico legal,daca partea vatamata are mai putin de 10 zile ingrijiri medicale pentru vindecare,fapta nu constitue infractiune intrucit nu este prevazuta de legea penala.

ADR

Post by ADR » 06 Aug 2005, 23:17

de fapt exista doaua cauze prima de incetare a UP/proces si a doua de SUP/achitare
1. nu a depus plangere prealabila art.10lit.f CPP
2. daca nu are 10 zile de ingrijiri medicale prin certificatul medico legal fapta nu intruneste elementele constitutive ale infractiunii art.10 lit.e CPP

Post Reply