urgent: dovada plangere contraventionala

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
sansiro

urgent: dovada plangere contraventionala

Post by sansiro » 01 Aug 2005, 10:23

Salutari!
As avea si eu o intrebare la voi: de unde fac rost de o dovada scrisa ca este pe rol o plangere impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei? Imi trebuie asa ceva a sa dau la politie pentru a prelungii folosirea permisului ridicat.
Multumiri 8O

sansiro

Post by sansiro » 01 Aug 2005, 10:24

scuze pt aia doi "II" de la "prelungi". a fost o eroare materiala...

danutza

Post by danutza » 01 Aug 2005, 10:55

pai tot de la politie!

nu ai inregistrat la ei plangerea?

din cate stiu eu, astfel de plangeri se depun la organul de politie care a aplicat sanctiunea; politia, la randul ei, are obligatia sa inainteze plangerea la instanta de judecata competenta;

sansiro

Post by sansiro » 01 Aug 2005, 11:17

au eliberat o dovada pe 30 de zile
aia a expirat. imi trebuie alta. Cica trebe ceva scris de la Judecatorie care sa ateste ca i cauza pe rol

danutza

Post by danutza » 01 Aug 2005, 11:55

pai poti scoate un certificat de grefa de la judecatorie doar daca cei de la politie au trimis plangerea si, respectiv, cei de la judecatorie au inregistrat-o dandu-i nr. de dosar; daca-i "pe drum" ce faci?! ar insemna ca trebuie sa astepti pana cand judecatoria ii fixeaza termen!!
or, in aceste conditii, chiar cei de la politia care a emis pv pot sa-ti elibereze "ceva la mana" ca ai depus plangere;

eu nu ma refeream la acea "dovada" care iti permite sa mai conduci o perioada, ci ma refeream la dovada faptului ca ai atact pv-ul

concluzie:
1. daca plangerea a ajuns la judecatorie, ceri un certificat de grefa;
2. daca e inca la politie, doar ei pot elibera un certificat/adeverinta/whatever;

sansiro

Post by sansiro » 01 Aug 2005, 12:10

s-a depus la Judecatorie si i s-a dat nr. de dosar. Nu stiam de unde sa iau certificatu ala...

danutza

Post by danutza » 01 Aug 2005, 12:13

de la registratura judecatoriei

bafta!

sansiro

Post by sansiro » 01 Aug 2005, 12:20

mersi multutz...

Post Reply