urgent!!!!!!!!!
urgent!!!!!!!!!
Va rog, am nevoie urgent de un model de contract respectand urmatoarea schema:
X proprietarul unui teren, unde este amplasat un turn.
Am nevoie de acordul lui pentru a avea acces la turnul respectiv sa instalez o antena.
In schimbul accesului ii ofer servicii net.
In contract trebuie cuprinsa o clauza prin care sa fie limitat acordul altor persoane la turnul respectiv. Va rog mult sa ma ajutati ! este urgent!
X proprietarul unui teren, unde este amplasat un turn.
Am nevoie de acordul lui pentru a avea acces la turnul respectiv sa instalez o antena.
In schimbul accesului ii ofer servicii net.
In contract trebuie cuprinsa o clauza prin care sa fie limitat acordul altor persoane la turnul respectiv. Va rog mult sa ma ajutati ! este urgent!
Re: urgent!!!!!!!!!
Comodatul nu poate fi decat gratuit.ramonya wrote:XIn schimbul accesului ii ofer servicii net.
Re: urgent!!!!!!!!!
Da , ai dreptate Norocel! M-am grabit!Norocel wrote:Comodatul nu poate fi decat gratuit.ramonya wrote:XIn schimbul accesului ii ofer servicii net.
Este un contract de inchiriere , iar modalitatea de plata este prestarea de servicii internet.
Emit factura pt serviciu oferit , dar el este persoana fizica , in concluzie nu-mi poate emite factura pt compensare. deci cum procedam?
Contractul de inchiriere trebuie inregistrat la autoritatile fiscale, altfel nu poti emite factura pentru serviciul oferit, nu?
Nu se prevede in contract: Chiria lunara este de ...? Ar fi suficient.
Cand ai deschis topicul, ai rugat:
"In contract trebuie cuprinsa o clauza prin care sa fie limitat acordul altor persoane la turnul respectiv. Va rog mult sa ma ajutati ! este urgent!"
Este o problema de contabilitate sau juridica?
Nu se prevede in contract: Chiria lunara este de ...? Ar fi suficient.
Cand ai deschis topicul, ai rugat:
"In contract trebuie cuprinsa o clauza prin care sa fie limitat acordul altor persoane la turnul respectiv. Va rog mult sa ma ajutati ! este urgent!"
Este o problema de contabilitate sau juridica?
Problema juridica era: daca pot trece drept modalitate de plata pt inchirierea turnului respectiv (proprietatea locatorului) - furnizarea de servicii internet. Consider ca este legal. am prevazut in contract (ghidandu-ma dupa un alt model de contract de locatiune) prin care am specificat sa se interzica accesul la turnul respectiv a altor firme concurente.
Problema contabila (la care a incercat sa ma lamureasca un economist) daca partile emit sau nu facturi. mi s-a spus ca locatarul ar putea emite factura cu discount pana la valoarea zero, dar LOCATORUL CE EMITE ???????? e PERSOANA FIZICA!!!!!!!!!Cum putem face compensare?
Sau nu se emit facturi deloc? Lamuriti-ma si pe mine, ca m-am zapacit de tot!
Problema contabila (la care a incercat sa ma lamureasca un economist) daca partile emit sau nu facturi. mi s-a spus ca locatarul ar putea emite factura cu discount pana la valoarea zero, dar LOCATORUL CE EMITE ???????? e PERSOANA FIZICA!!!!!!!!!Cum putem face compensare?
Sau nu se emit facturi deloc? Lamuriti-ma si pe mine, ca m-am zapacit de tot!
Desi din punct de vedere juridic lucrurile sunt clare, pot sa-ti spun din experienta, ca stingerea debitului prin compensarea intre o persoana fizica si una juridica este cosmarul contabililor.
Persoana fizica nu emite factura, dar pentru a stinge debitul in contabilitate ar trebui un act.
Eu as incheia o nota de compensare in fiecare luna, in care de comun acord cu persoana fizica as considera stinsa factura emisa pentru serviciile prestate de societate cu valoarea chiriei lunare.
In baza acestei note s-ar putea face inregistrarile contabile.
Daca sunt alte idei...ma intereseaza si pe mine.
Persoana fizica nu emite factura, dar pentru a stinge debitul in contabilitate ar trebui un act.
Eu as incheia o nota de compensare in fiecare luna, in care de comun acord cu persoana fizica as considera stinsa factura emisa pentru serviciile prestate de societate cu valoarea chiriei lunare.
In baza acestei note s-ar putea face inregistrarile contabile.
Daca sunt alte idei...ma intereseaza si pe mine.
il pui lunar sa iti elibereze o foaie care suna a declaratie in sensul ca folosinta turnului se compenseaza cu serviciile de internet furnizate in cursul lunii respective si ca nu are pretentii cu privire la plata vreunei chirii, toate acestea pe baza facturii cu discount zero, pe care o semneaza si o accepta.
Ceva de genul asta. Practic va aparea in contract prevederea compensatiei, insa dovada va fi facuta concomitent cu facturarea: locatorul emite factura pana la limita zero ca urmare a discountului iar locatarul semneaza actul de mana
Ceva de genul asta. Practic va aparea in contract prevederea compensatiei, insa dovada va fi facuta concomitent cu facturarea: locatorul emite factura pana la limita zero ca urmare a discountului iar locatarul semneaza actul de mana