Legea 112
Legea 112
Nu ma prea pricep.Ideea este, sunt pe cale de a cumpara o garsoniera care se pare ca ar fi revendicata prin legea 112.Din moment ce proprietarii actuali(nu cei care o revendica) au locuit acolo de 5-10 ani si au cadastru si intabulare la aceasta locuinta, o pot cumpara fara sa-mi fac griji mai tarziu ca raman fara ea, sau ma bag intr-o prostie?Astept cu nerabdare un raspuns.
Am verificat si este revendicata in baza legii zece dar aceasta locuinta a fost vanduta de 3 ori legal din 79 pana acum si printre proprietari s-a numarat si Federatia comunitatii evreiesti( nu stiu daca are vreo importanta, dar parca am citit pe undeva ca ar avea).Cererea pt. restituire a fost facuta in 2001.Blocul respectiv avea o cu totul alta impartire intre 1945 si 1979 fata de cea pe care o are acum, ca sa nu mai vorbim ca jumatate din el a cazut la cutremurul din 77 si a fost reconstruita iar cealalta jumatate a fost reconsolidata pe banii detinatorului din 79.Alta problema ar fi ca apartamentele respective erau numerotate altfel inainte de 45, iar un etaj cuprindea un apartament cu 5 camere si unul cu 3 pe cand acum cuprinde doua apartamente cu 2 camere si 2 cu 3.Exista posibilitatea ca acest ap. cu 2 camere sa fi fost desprins din unul cu 5.Apartamentul de langa, ce a ramas cu 3 camere nu este revendicat de nimeni, avand actele de mostenitor complete de la 1937(cand a fost facut blocul) incoace.Insa nu am gasit nici un act ca sa dovedeasca dezlipirea ap. cu 2 camere din celalalt mai mare.Decat un act din 1944 in care proprietarul ap. care a ramas acum cu trei camere detinea 2 apartamente unul langa altul pe acelasi etaj(desi numerele apartamentelor care sunt la acelasi etaj, nu sunt aceleasi.)Ma aflu intr-o situatie foarte complicata, printr-o multime de acte si planuri care nu prea corespund si v-as ruga sa va dati macar cu parerea.