despagubiri

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
iulian73cta

despagubiri

Post by iulian73cta » 01 Jul 2003, 19:24

Buna ziua! Am o problema cu un accident auto in care am fost implicat,autoturismul meu a suferit o serie de avarii consemnate in procesul verbal de constatare al politiei,dar cel vinovat,in speta un taximetrist,nu poseda asigurarea auto de raspundere civila obligatorie,fapt consemnat deasemeni in procesul verbal. Cum as putea recupera,legal, costurile reparatiilor,avand in vedere ca cel vinovat nu a mai dat nici un semn de viata.
Va multumesc anticipat.

romcos

Post by romcos » 01 Jul 2003, 23:51

Calea de urmat este cea a unui proces. Trebuie formulata o actiune in pretentii, mai exact in daune. Instanta competenta fiind instanta de la domiciliul paratului (vinovatului). Actiunea trebuie timbrata la valoare. Ca probatoriu se are in vedere, de la caz la caz, fie o expertiza tehnica evaluatoare fie o factura care sa ateste costul reparatiilor. Si alte mijloace de proba pot fi administrate.
Pentru o cat mai serioasa abordare a problemei consider ca cel mai bine ar fi sa angajati un avocat. Pentru alegerea unui avocat utilizati sectiunea "Caut un profesionist" :idea:

Post Reply