Recunoaștere copil

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
Catalinamihaela89

Recunoaștere copil

Post by Catalinamihaela89 » 04 Apr 2019, 23:43

Buna ziua, am mare nevoie de o părere. Anul trecut in luna iulie a venit pe lume bebelușul meu, in urma unei relații de 3 ani cu actualul meu iubit. In timpul sarcinii însă, eram căsătorită, divorțând de fostul sot cu 2 luni înainte de a naște, fara a cunoaște legea și fără a ști că asta ne va afecta enorm. Când am mers sa înregistrăm copilul la starea civilă, ofițerul nu a verificat actele și le-a înregistrat așa, ca mai apoi când iubitul meu a mers să ridice certificatul, nu i-au dat nimic spunadu-i că trebuie să merg eu că el nu are nici un drept.
După multe luni, după ce am mers de nenumărate ori cu copilul după mine, neavând cu cine să-l las, după ce fostul soț mi-a trimis o groaza de declarații într-un final ne-au eliberat un certificat cu numele de familie al copilului, numele meu de fata și la numele tatalui, numele fostului soț. Nu au vrut sub nici o formă și cu toate declarațiile date de fostul soț și de iubitul meu sa ne scrie ce trebuie în certificat. Am angajat un avocat am avut o înfățișare la care al meu nu a putut să ajungă, avocata spunandu-ne că este posibil sa se facă o excepție și să se rezolve fara o altă înfățișare doar să așteptăm să hotărască instanța. După o săptămână ne-a spus că trebuie să putem din nou actele, sa o luam de la început și să așteptăm să primim din nou citație pt o noua înfățișare. Astăzi am primit de la judecătorie un plic cu o sentință, pe care scrie, printre altele că se admite excepția inadmisibilității formulării cererii de chemare în judecată, invocată din oficiu și că se respinge cererea de chemare în judecată formulată de mine ca reprezentant al copilului.
Nu știu exact ce înseamnă asta, am nevoie de o altă părere deoarece avocata susține că trebuie să intentam din nou proces, sa facă un alt dosar.
Va rog mult sa mă ajutați cu o părere, îmi cer scuze că am intrat atât de mult in detalii.
Mulțumesc!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 54 guests