Succesiune

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
Stefan Da

Succesiune

Post by Stefan Da » 12 Jan 2019, 21:34

Rog opinie, indrumare cu soluții pentru problema de natura familială pe care o am.
In urma decesului mamei, a rămas tatăl sa locuiască in apartamentul cumpărat de ei.

El este o persoana in vârsta de 64 de ani, ce nu mai are loc de munca de la data respectiva pt ca a refuzat sa mai meargă. Nu este nici pensionat, in prezent nu are sursa de venit și nu este nici asigurat.
Nu are buletin, din spusele lui l-a pierdut. L-am căutat, fără nicio reușită însă. Refuza sa meargă la doctor/spital.
Nu este o persoana comunicativa, nu poți avea încredere ca ceea ce zice și face, și noi, cei 2 copii ai lui, am achitat mare parte din facturile emise pt el timp de mai bine de 2 ani (gazul, electrica, cablu, telefon, intretinere) Doar intretinerea la apartament nu a fost platita de cateva luni si pentru care a primit notificare la asociatie ca va fi dat in judecata daca nu plateste.
Am încercat sa discutam cu el pentru a-și putea rezolva buletinul, pt a-și face pensie și a vinde apartamentul in care locuiește fiind unul mare cu costuri mari de intretinere, ce nu le mai putem susține. Din păcate nici o varianta de comunicare nu a avut succes cu el. Nici autoritățile nu ne-au oferit variante, apeland inclusiv la politie. De fiecare data când am încercat sa mergem la el, se bloca in casa, nu răspundea, nu raspunde nici la telefon.
Specific ca in urma cu 9 ani a fost internat la psihiatrie si are probleme cu alcoolul.
Din acest motiv și din lipsa buletinului nu am reușit sa efectuam nici succesiunea, deja au trecut peste doi ani de zile.
Nu știm cum putem rezolva problema, ce variante legale avem și care sunt pașii de urmat si cum ne-ar afecta daca nu s-ar mai plati in continuare intretinerea, facturile si impozitul apartamentului.
Exista vreo varianta prin care putem sa devenim tutore legal si sa vindem apartamentul?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 33 guests