Excludere asociat

Sectiune destinata celor care isi cauta un avocat.
Post Reply
Cosmin Nico

Excludere asociat

Post by Cosmin Nico » 30 Nov 2018, 10:12

Buna ziua!
Am următoarea speța, suntem doi asociați in aceeași firma, însă eu doresc retragerea mea. De prin 2014 eu nu mai am posibilitatea sa verific situația firmei, decât la ANAF... actele fiind la celălalt asociat. Asociat care, după includerea lui in firma, din proprie inițiativa și-a făcut o firma (fără sa ma anunțe ) cu care și-a început activitatea înlocuind firma la care suntem asociați(firma in care suntem asociați devenind inactivă de atunci). La un moment dat, acesta, a făcut împreuna cu o a 3 a persoana demersuri de cesiune părți sociale prin care ma excludeau pe mine. Problema este ca de 2 ani nu au înregistrat actele și acum chipurile, nu o mai pot face.
Întrebarea mea este, câte șanse am de câștig in instanța? Dat fiind faptul ca el nici amiabil nu vrea sa închidem, mintindu-ma ca datorii firma nu are, deși pe balanțele apararute pe internet apare clar asta. De asemenea, precizez ca am făcut toate demersurile sa închid firma amiabil, dar acesta( asociat fiind cu cea de-a 3 a persoana pe firma înregistrată fără înștiințarea mea) nu dorește sa coopereze.
O a doua întrebare, ce ar putea sa pățească asociatul fiindu i aduse acuzații atât de grave? Ar mai fi și altele pe care sa le adaug.

STOICA Alin Marius

Re: Excludere asociat

Post by STOICA Alin Marius » 01 Jan 2019, 14:18

Buna ziua,

In primul rand trebuie analizat Actul constitutiv al societatii pentru a se putea observa cazurile de excludere, retragere si dizolvare a societatii.

Daca nu se prevede nimic expres cu privire la aceste aspecte, ci doar se mentioneaza ca se vor efectua in coditiile legii, problema dumneavoastra se va putea solutiona doar pe cale judecatoreasca avand in vedere lipsa de cooperare a celuilalt asociat.

Aceste solutii presupun: - fie sesizarea instantei cu o cerere de retragere a dumneavoastra din societate pentru motive temeinice (care par fundamentate prin raportare la cele expuse);

- fie sesizarea instantei cu o cerere de dizolvare a socieatii avand in vedere neintelegerile dintre dvs. si celalalt asociat.

In functie de situatia de fapt concreta si de mijloacele de proba existente se va putea analiza si sansele de castig a litigiului.

De asemenea, raspunsul la intrebarea a doua poate fi dat doar dupa analizarea in concret a faptelor celuilalt asociat.

O zi frumoasa,

Cu stima,
Av. STOICA Alin Marius

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest