Bună ziua.
Sunt Marius, 48 ani necasatorit,locuiesc la casa împreună cu mama ,sora mea si un prieten al sorei mele.
Cu respect,va rog sa ma îndrumați și pe mine în următoarea problema:
După decesul bunicilor mei din partea tatălui (tatal predecedat inaintea bunicilor)am dezbătut un testament lăsat de bunicul din care am primit eu,mama si sora părți egale din masa succesorala constituită din imobilul unde locuim împreună cu bunuri aferente,plus un teren intravilan situat la 3 km de casa noastră in suprafata de 2000mp.
Mentionez pe acessta cale ca urmeaza sa facem iesirea din indiviziune,dar mai dureaza o perioada din lipsa de fonduri.
Problema mea majoră este aceea că prietenul sorei mele care locuiește de 8 ani la noi fără forme legale nu e cununat cu sora,nu are mutație face toate regulile aici.
Încurajat de faptul că mama,sora si vecinii îl susțin eu tebuie sa cer voie sa cultiv o parcela de teren cu legume,nu am voie sa cresc nici o pasăre sau vreun porc,in schimb el are c.ca130 porumbei,60 găini, 4 câini care urla precum lupii in fiecare noapte sub geam la mine deoarece sunt lăsați liberi prin curte si seara de seara nu mă pot odihni.
Locuim in acelasi imobil,dar are două intrări separate.Eu locuiesc cu mama si sora cu prietenul.
Acest prieten al sorei mele provine din o familie dezorganizată cu mulți frați.
Încă din primele zile de cand a venit sa locuiască la noi a trebuit să mă las umilit în fața lui,a luat din diferite bunuri din curte fără aprobarea mea,sistematic a rupt si deteriorat unelte de mana(lopeti,topoare,si diferite obiecte din curte)eu fiind obligat ulterior sa repar după tot ce strică el.
Bunicul care a decedat avea o Dacia Break si el a luat fără acordul meu piese de la motor si le-a folosit la Dacia lui.Am avut si eu strânse în timp diferite materiale precum fier beton,scândură,capriori de lemn,țeava in ideea sa fac unele reparații prin curte si el a abuzat de ele fără acordul meu in repetate randuri.
Eu am atras atenția și mamei si sorei despre această situație și se fac ca nu inteleg.
Deci in continuare ma confrunt cu cu o adversitate din partea lor,trebuie sa le cer voie de fiecare dată când doresc sa fac ceva in curte.
Ei nu au cerut niciodată acordul meu făcând totul numai prin abuz.
Ma deranjează atitudinea lor,eu sunt o fire sufletista,am ajuns sa ma consum psihic din această cauza si am mari probleme de sanatate.Am fost si la Poliția locală am relatat cazul dar ei au zis ca nu au ce sa faca si sa merg in instanta.
Dar eu am o situatie materială mai dificilă și nu îmi permit să deschid un proces.In aceasta situatie se mai poate face ceva?
Va multumesc anticipat!
Tulburare proprietate privata